Daugiausia leidimų gyventi Lietuvoje išduota rusams, baltarusiams, ukrainiečiams

  • Teksto dydis:

Pernai Lietuvoje daugiausia leidimų gyventi išduota rusams, baltarusiams ir ukrainiečiams, rodo Eurostato duomenys.

Pagal juos, 2013 Lietuvoje išduota 4,6 tūkst. leidimų gyventi trečiųjų šalių piliečiams. 1,3 tūkst. iš jų arba 28,6 proc. buvo išduoti Rusijos piliečiams, 978 (21,3 proc.) – Baltarusijos piliečiams ir 873 (19 proc.) – Ukrainos piliečiams.

Lietuva Europos Sąjungoje pirmauja pagal procentą leidimų, išduotų darbo tikslais. 61,3 proc. Lietuvos trečiųjų šalių piliečiams išduotų leidimų buvo motyvuoti siekiu dirbti. Šiek tiek mažiau tolių leidimų išduota Kipre ir Lenkijoje, kur jie sudarė atitinkamai 57,7 ir 51,7 procento visų išduotų leidimų.

21,5 proc. trečiųjų šalių piliečių į Lietuvą atvyko dėl šeimyninių priežasčių, 13,1 proc. – norėdami mokytis. Kitos priežastys sudaro 4,1 proc.

Iš viso ES pernai išduota 2,36 mln. leidimų – tai 12,5 proc. daugiau nei 2012 metais. Daugiausiai leidimų išdavė Didžioji Britanija, Lenkija, Italija, Prancūzija, Vokietija ir Ispanija.

Dažniausiai leidimai išduoti ukrainiečiams, jie sudarė 10 proc. naujus leidimus gyventi gavusių ES asmenų. 8,5 proc. asmenų buvo iš Indijos, 7,3 proc. – iš JAV, 7 proc. – iš Kinijos. Šių šalių piliečiams teko apie trečdalis visų leidimų.

Leidimai gyventi yra išduodami trims mėnesiams ir suteikia ne Europos Sąjungos piliečiui teisę legaliai būti valstybės teritorijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tremtine

tremtine portretas
prisileisime ruskiu,ir putinui bus lengviau uzimti musu lietuvele, taip kaip kryma, ruskiai balsuos ir ka, mes vel atsidursime sibire-vytis juos lauk visus

mizantropas

mizantropas portretas
kas gi pagaliau įteisina tuos ruskius Lietuvoje? o dar rypaujame, kad jie yra potencialūs mūsų priešai. Taip ir bus, jie atvažiuoja, susiperka butus kurortuose, žemės sklypus ir rusijoje ruošia savo vaikus kovai su lietuviais mūsų šalies viduje. Taip išsiauginame vidaus priešus. Baikim tuos ruskius maloninti, nepaisant kai kurių seimūnų tiesiog nepaaiškinamo potraukio ruskiams.

to RKE

to RKE portretas
mums tokiu kaip jus nereikia!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių