Daugėja įtariamųjų Seimo buhalterijos tvarkymo byloje

Ikiteisminiame tyrime dėl galimo aplaidaus buhalterinės apskaitos tvarkymo Seimo kanceliarijoje įtariamųjų padaugėjo iki dešimties.

Iki tol įtarimų dėl galimo aplaidaus buhalterinės apskaitos tvarkymo ir tarnybos pareigų neatlikimo buvo sulaukusios tik buvusios Seimo kanceliarijos Finansų departamento direktorė Danutė Petrauskienė ir jos pavaduotoja Dalė Špakauskienė.

''Yra naujų įtariamųjų, bet nekomentuosiu. Vyksta ikiteisminis tyrimas, duomenys neskelbtini", - BNS sakė ikiteisminiam tyrimui vadovaujanti Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorė Vilma Gužaitė.

Įtarimus pradėta reikšti gavus specialisto atliktos ekspertizės išvadą.Ikiteisminį tyrimą atliekančio Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo skyriaus Ekonominių nusikaltimo tyrimo skyriaus viršininkas Igoris Polikša BNS informavo, kad iš viso byloje įtariamųjų yra dešimt ir jiems įteikti pranešimai apie įtarimą padarius nusikalstamą veiką, numatytą Baudžiamojo kodekso 300 straipsnyje - dokumento suklastojimas ar disponavimas suklastotu dokumentu. Įteikus pranešimus, su visais įtariamaisiais buvo atlikti būtini proceso veiksmai.

Prokurorė V.Gužaitė BNS sakė, kad įtariamieji yra Seime dirbantys asmenys. Jie nuo pareigų nenušalinti.Šis ikiteisminis tyrimas buvo išskirtas iš kito tyrimo, kuriame teismo nuosprendžio jau sulaukė buvusi Seimo kasininkė Regina Petkelienė ir buvusi Nacionalinės sveikatos tarybos buhalterė Olga Goluskaitė.

Liepos 13 dieną paskelbtu nuosprendžiu R.Petkelienė pripažinta iššvaisčiusi iš Seimo kanceliarijos kasos daugiau nei 373 tūkst. litų, jai skirta reali dvejų metų laisvės atėmimo bausmė pataisos namuose. Tokią pat bausmę už sukčiavimą gavo vilnietė O.Goluskaitė.Abi nuteistosios Seimo kanceliarijai turės grąžinti 373 tūkst. 500 litų. Šis Seimo kanceliarijos ieškinys patenkintas.Įtarimai tuometinėms Finansų departamento vadovėms pateikti, kai už didelės sumos pinigų iššvaistymą teista buvusi Seimo kasininkė prabilo apie esą buvusią netvarką Seimo kanceliarijos buhalterijoje.

D.Petrauskienė ir D.Špakauskienei įtarimų sulaukė 2010 metų rugpjūčio pabaigoje ir rugsėjį. R.Petkelienė tvirtino, kad vadovių nurodymu ji nesilaikydama taisyklių skolindavusi pinigų iš kasos parlamentarams bei Seimo kanceliarijos darbuotojams, tarp jų - ir pačiai D.Petrauskienei, kuri esą negrąžino 120 tūkst. litų.2009 metų liepą Seimo kanceliarijos kasoje pasigesta per 440 tūkst. litų.

Vilniaus apygardos teismas nuosprendyje padarė prielaidą, kad D.Petrauskienė, pasinaudodama savo pareigomis, galėjo skolintis iš Seimo kasos. D.Petrauskienės kabinete atlikus daiktų poėmį buvo rasti darbo užrašai su įrašais ''Reginai„, “į kasą".



NAUJAUSI KOMENTARAI

ruta

ruta portretas
jeigu galejo skolinti tokias sumas , vadinasi , kanceliarija turejo 'savo reikmems 'tokias dideles sumas , kas visiskai nesuprantama .

Manau.

Manau. portretas
Ateidavo seimunai kas kiek norejo tiek pasieme.Matosi,kad tvarkos nebuvo.Kasininke n esuprato,kad atsakomybe teks jai vienai.Turejo zinoti,kad ne jos pinigai ir negaliu ju dalinti .O jos virsinin ke dar labiau kalta,kad nekontroliavi ir neivede tvarkos.

jimas

jimas portretas
Ne buchaltere nustate darbo taisykles,jai matyt buvo pasakyta is"auksciau" kaip reike "patvarkyti" finansus.Manau ,kad nereikia kaltinti buchalteres,ji dirbo taip kaip liepe .Seimas nusikalteliu komanta ,kuri susideda is skirtingu partiju.Kol nebus asmenines atsakomybes ,tol tvarkos nebus Lietuvoje.Seima reikia paleisti,ivesti Prezidentini valdima.Lietuvos jau liko "saujele",nebeliko kas islakys dykaduoniu armija.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių