Daug viceministrų nepatikrinti antikorupciniu požiūriu

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pranešė, kad nemažai viceministrų nebuvo patikrinti antikorupciniu požiūriu.

Seimo Antikorupcijos komisijai atsiųstame rašte STT informuoja, kad net vienuolikoje ministerijų iš keturiolikos buvo patikrinti ne visi dirbantys viceministrai.

„Norėtume jus informuoti, kad įgyvendinant Korupcijos prevencijos įstatymą, pastebėta, kad ne visos institucijos vykdo šio įstatymo reikalavimus. Pridedame sąrašą asmenų, kurie įstatymo nustatyta tvarka turėjo būti patikrinti, tačiau to nebuvo padaryta“, - rašoma STT direktoriaus Žimanto Pacevičiaus pasirašytame dokumente.

Jame nurodoma, kad pagal Korupcijos prevencijos įstatymą turėjo būti patikrinti, bet nebuvo šie viceministrai: Aplinkos ministerijoje – Aleksandras Spruogis, Energetikos – Arvydas Darulis, Krašto apsaugos – Vytautas Umbrasas, Indrė Pociūtė Levickienė ir Mykolas Juozapavičius, Kultūros – Deividas Staponkus ir Stanislavas Vidtmannas, Socialinės apsaugos ir darbo – Audra Mikalauskaitė, Susisiekimo – Arūnas Štaras bei Rimvydas Vaštakas, Sveikatos apsaugos ministerijoje – Nora Ribokienė ir Janina Kumpienė, Švietimo ir mokslo – Nerija Putinaitė, Užsienio reikalų – Asta Skaisgirytė Liauškienė bei Evaldas Ignatavičius, Ūkio – Giedrius Kadziauskas, Žemės ūkio – Evaldas Raugalas.

Taigi, nepatikrinta 17 viceministrų. Iš viso Lietuvos ministerijose dirba 36 viceministrai.

Kovo 26 dieną pasirašytame pranešime Seimo Antikorupcijos komisijai STT nekonkretizuoja, kodėl šie politinio pasitikėjimo pareigūnai nebuvo patikrinti antikorupciniu požiūriu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių