Darbo partijos byloje pagrindinė liudytoja dar neapklausta

Vilniaus apygardos teismui penktadienį vėl nepavyko toliau nagrinėti vadinamosios Darbo partijos (DP) juodosios buhalterijos bylos.

Posėdžio pradžioje paaiškėjo, kad susirgo viena iš kolegijos teisėjų - Daiva Kazlauskienė. Be to, paaiškėjo, kad serga ir kaltinamoji Marina Liutkevičienė.
Kolegijos pirmininkė Daiva Pranytė-Zalieckienė pranešė, kad esant tokiai situacijai nėra jokios galimybės nagrinėti bylą.

Darbo partijos byloje yra atsarginis teisėjas, juo paskirtas Stasys Punys. Proceso dalyviai žurnalistams aiškino, kad jis į bylą gali įstoti ne laikinam laikotarpiui, o jeigu apskritai iš kolegijos pasitrauktų kuris nors vienas iš trijų teisėjų.

Teismas posėdyje penktadienį teismas planavo pradėti pagrindinės liudytojos DP byloje, buvusios partijos kasininkės Nijolės Steponavičiūtės apklausą.

Iki šiol valstybės saugoma N.Steponavičiūtė nuo baudžiamosios atsakomybės buvo atleista, nes bendradarbiavo su teisėsauga ir padėjo atskleisti nusikaltimus.
Teismas planavo N.Steponavičiūtės apklausą pradėti kovo 16 dieną, tačiau tada į posėdį neatvyko kaltinamoji Vitalija Vonžutaitė. Vėliau įvykusiuose posėdžiuose buvo apklausti kiti liudytojai.

Kitas teismo posėdis DP byloje vyks balandžio 23 dieną. Jame ketinama apklausti liudytojus. N.Steponavičiūtės apklausa šiame posėdyje nenumatyta.
Pirmadienį sukanka lygiai ketveri metai, kai DP byla yra teisme. Teismui tik pernai pavyko paskelbti kaltinamąjį aktą ir sužinoti kaltinamųjų poziciją dėl pateiktų kaltinimų. Bylos posėdžiai nuolat buvo atidedami dėl kaltinamųjų sveikatos, gynėjų nedalyvavimo, jų keitimosi ir kitų priežasčių.

Baudžiamojoje byloje kaltinimai pateikti DP lyderiui europarlamentarui V.Uspaskichui, Seimo nariui Vytautui Gapšiui ir buvusioms partijos darbuotojoms Vitalijai Vonžutaitei bei Marinai Liutkevičienei. Kaltinimai taip pat pateikti juridiniam asmeniui - DP.
Anksčiau skelbta, kad buvusi partijos kasininkė N. Steponavičiūtė  liudydama kitoje byloje dėl melagingų parodymų davimo patvirtino, kad partijoje egzistavo neoficiali buhalterija, esą vokeliuose mokami atlyginimai.

Baudžiamojoje byloje kaltinimai pateikti DP lyderiui europarlamentarui Viktorui Uspaskichui, Seimo nariui Vytautui Gapšiui ir buvusioms partijos darbuotojoms V.Vonžutaitei bei M.Liutkevičienei. Kaltinimai taip pat pateikti juridiniam asmeniui - DP.
Anksčiau skelbta, kad buvusi partijos kasininkė N.Steponavičiūtė, liudydama kitoje byloje dėl melagingų parodymų davimo, patvirtino, kad partijoje egzistavo neoficiali buhalterija, esą vokeliuose mokami atlyginimai.

Į bylą įtraukus valstybės gynėjus ir atmetus nepagrįstus nušalinimus teismui pavyko išjudinti bylą iš mirties taško. Iš viso byloje yra daugiau nei 300 liudytojų, apklausta tik keliolika.

Prokuroras yra skelbęs, kad 2004-2006 metais DP dokumentuose nefiksuota apie 25 mln. litų pajamų ir apie 23 mln. išlaidų, susijusių su turtu, įsipareigojimais ar struktūros pasikeitimais.

Teismai yra areštavę DP 6 mln. 353 tūkst. valstybės dotacijų. DP dotacijos buvo areštuotos tam atvejui, jeigu būtų priteisti civiliniai ieškiniai ir juos reikėtų išieškoti.
Ieškinį šioje byloje yra pareiškusi Valstybinė mokesčių inspekcija, kuriai nebuvo sumokėti daugiau kaip 3 mln. 9 tūkst. litų privalomų mokesčių ir įmokų, bei Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Vilniaus skyrius dėl valstybei padarytos žalos nesumokant privalomų valstybinio socialinio draudimo įmokų - daugiau kaip 855 tūkst. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TAIGI

TAIGI portretas
Taip "zaist " galima iki begalybes , bet NEJAUGI NIEKAS (is galinguju) NETURI PILIETINES DRASOS IR VALIOS sutupdyt i kaltinamuju suolus tuos gydytojus , meistriskai kurpiancius "reikiamas ligas reikalingiems pacientams" ?! Tada mikliai issisprestu daugybe "apsamanojusiu" bylu .

Bernas

Bernas portretas
Kiek dar galima tyčiotis iš tvarkos ir teisingumo?

Mikas

Mikas portretas
Tai akivaizdus bylos vilkinimas.O tai kelia pagrįstus įtarymus,kad USPASKICH yra kaltas ir siekia visais įmanomais būdais sulaukri senaties termino arba naujų rinkimų.Tai dar kartą parodo apie teisėtvarkos bejėgiškumą prieš piniguočius.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių