Darbo partija savo bylos teisėjus skundžia etikos sargams

Darbo partijos pirmininko Viktoro Uspaskicho pavaduotojai kreipėsi į Teisėjų etikos ir drausmės komisiją dėl posėdžiui tekusios per mažos salės, iš kurios buvo išprašyti bylą stebėti norėję žmonės.

Darbo partija prašo iškelti teisėjų kolegijai, susidedančiai iš teisėjų Daivos Pranytės-Zalieckienės, Daivos Kazlauskienės ir Arūno Kisieliaus, drausmės bylą dėl vasario 25 dienos posėdžio eigos.

„Tuomet Darbo partijos bylos nagrinėjimui pasirinkta kita, labai maža teismo posėdžių salė, todėl visi norintys stebėti procesą joje netilpo. Atvykusieji teigė netrikdysią teismo posėdžio tvarkos, todėl prašė leisti pasilikti teismo salėje ir stovėti, tačiau teisėjų kolegija atmetė tokį atvykusiųjų prašymą. D. Pranytė-Zalieckienė visiems griežtai liepė išeiti iš salės, teigdama, jog vadovaujasi teismo vidaus taisyklėmis, su kuriomis nebuvo leista susipažinti“, - rašoma partijos pranešime.

„Dar daugiau, kolegijos pirmininkė D. Pranytė-Zalieckienė atvykusius pavadino “turgaus aikšte„, kalbėjo pakeltu balsu, atsisakė išklausyti atvykusiųjų prašymų, nepaaiškindama kodėl, gąsdino, kad jai nepaklusę dalyviai bus išvesdinti, jiems bus taikomos administracinės baudos“, - teigia „darbiečiai“.

Taip pat darbiečiai skundžia teisėjus dėl vėlavimo, skunde mini ir prokuroro Sauliaus Versecko prieš Seimo rinkimų antrąjį turą pateiktą prašymą pakeisti kaltinime nurodytų veikų kvalifikavimą. „Pagal įstatymą, prokuroro prašymo pakeisti kaltinime nurodytų veikų kvalifikavimą nuorašai turi būti įteikti kaltinamajam, jo gynėjui ir kitiems nagrinėjimo teisme dalyviams. Nepaisant to, teismui pirmininkavusi teisėja neužtikrino, kad prokuroro prašymo nuorašai būtų įteikti ne tik kaltinamiesiems, bet ir jų gynėjams. Taip teismas palengvino kaltinimą palaikančio prokuroro padėtį, o tuo pačiu suvaržė gynėjų galimybę tinkamai pasiruošti bylos nagrinėjimui, todėl teismas taip pademonstravo savo palankumą kaltinimo poziciją palaikančiam prokurorui ir tuo pačiu nepalankumą gynėjams“, - tvirtina „darbiečiai“.

Darbo partija kaltinama 2004-2006 metais galėjusi neapskaityti daugiau nei 24 mln. litų pajamų ir 23 mln. litų išlaidų. Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas, Seimo pirmasis vicepirmininkas V. Gapšys, Seimo narė Vitalija Vonžutaitė kaltinami organizavę apgaulingą partijos buhalterinės apskaitos tvarkymą. Šioje byloje be minėtų trijų parlamentarų kaltinama pati Darbo partija ir buvusi jos finansininkė M. Liutkevičienė.

Darbo partijos atstovai kategoriškai atmeta kaltinimus ir bylą sako esant politine. Ši byla teismą pasiekė dar 2008 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ez

ez portretas
Uztenka vilkinti byla ir visa laika prie kazko kibti kad tik nebutu teismo. Teismas tai ne darbo partijos susirinkimas ir nera ko ten dalyvauti, nes ir visiems viskas zinoma, bet svarbu prikibti prie ko nors. Baikit viena karta spyriotis ir priimkit viska kaip yra. Papuolet tai ir neissisukinekit, nes irodyta skambuciais /VU/ ir kompiuterio duomenimis. Nusibodo jau tasimasis. O gal dar tris ar keturis advokatus pIMKIT?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių