„Darbiečiai“ teigia prieš teismo posėdžius rengsiantys mitingus

Darbo partijos nariai teigia turintys leidimus šią savaitę rengti mitingus Lukiškių aikštėje prie Vilniaus apygardos teismo, kuriame nagrinėjama Darbo partijos byla. Apie tai antradienį pranešė Darbo partijos frakcijos Seime narė Dangutė Mikutienė.

„Leidimus išdavė tos institucijos, kurioms tai priklauso tai daryti“, - spaudos konferencijoje Seime sakė D.Mikutienė.

Ji teigė, jog yra leidimai yra gauti „iki metų pabaigos rengti mitingus“. Tačiau vėliau kita DP atstovė patikslino, jog leidimas gautas šią savaitę rengti mitingus.

Anot D.Mikutienės, pirmasis mitingas planuojamas prieš teismo posėdį trečiadienį.

Mitingas bus rengiamas Lukiškių aikštėje prieš Vilniaus apygardos teismo rūmus.

Anot Darbo partijos Vilniaus miesto tarybos narės Ievos Kačinskaitės - Urbonienės, sostinės savivaldybė yra išdavusi leidimą šią savaitę rengti mitingus Lukiškių aikštėje, nuo 50 iki 1500 dalyvių, šiuo metu patvirtinusių dalyvavimą trečiadienio mitinge yra 600.

„Kas savaitę atnaujinsime vis prašymą išduoti tokius leidimus mitingams“, - BNS antradienį sakė I.Kačinskaitė - Urbonienė.

Darbo partijos frakcijos nariai antradienį spaudos konferencijoje piktinosi pirmadienį vykusiu Darbo partijos vadinamosios juodosios buhalterijos bylos nagrinėjimu Vilniaus apygardos teisme, kuomet į nedidelę salę nebuvo įleisti visi norėjusieji stebėti posėdį.

„Vakar Vilniaus apygardos teismas ignoravo į bylą susirinkusių Lietuvos piliečių teisę stebėti bylos nagrinėjimą.(...) Manome, kad tokiais veiksmais Vilniaus apygardos teismas neprisideda prie teismų sistemos skaidrumo didinimo, tokie veiksmai kelia žmonių nepasitikėjimą teisėtvarkos sistema ir ypač teismais, dėl to Darbo partijos taryba parengė rezoliuciją dėl politinės bylos, kuri artimiausiu metu bus išplatinta ne tik Lietuvos žmonėms, bet ir teisėsaugos institucijoms, tarptautinėms žmogaus teises ginančioms organizacijoms, Europos Sąjungos ir Europos Tarybos institucijoms“, - kalbėjo D.Mikutienė.

Be to, anot jos, „labai rimtai svarstoma galimybė“ kreiptis į Teisėjų etikos ir drausmės komisiją, prašant „įvertinti ne tik teisinį Vilniaus apygardos teisėjų elgesio aspektą, bet ir etinį bei moralinį“.

„Manau, kad žmonėms reikia ir būtina sudaryti tokią galimybę stebėti procesus, juolab, kad niekas neprašo, kad teismo posėdžiai būtų rengiami “Siemens„ arenoje, nors, atsižvelgiant į tokį didelį susidomėjimą visuomenės, Darbo partijos narių bei partijoje esančių 17 tūkstančių narių dėmesiu, susidomėjimu, manau, kad teismai turėtų ieškoti galimybės, ir tai jiems būtų privalu, sudaryti sąlygas stebėti šitą procesą“, - spaudos konferencijoje kalbėjo „darbietė“ Zita Žvikienė.

Vilniaus apygardos teismas pirmadienį toliau nagrinėjant Darbo partijos vadinamosios juodosios buhalterijos bylą, jį stebėti buvo atvykę maždaug pusšimtis partijos narių. Ne visi jie, taip pat žiniasklaidos atstovai tilpo maždaug 60-70 kvadratinių metrų salėje. Prasidėjus posėdžiui visi žiūrovai teisėjų buvo išprašyti iš salės, nes pritrūko vietos kaltinamiesiems. Pasipiktinę „darbiečiai“ sakė rašysiantys skundus ir patraukė į centrinę partijos būstinę.

Darbo partija kaltinama 2004-2006 metais galėjusi neapskaityti daugiau nei 24 mln. litų pajamų ir 23 mln. litų išlaidų.

Darbo partijos pirmininkas V.Uspaskichas, Seimo pirmasis vicepirmininkas Vytautas Gapšys, Seimo narė Vitalija Vonžutaitė Vilniaus apygardos teisme teisiami dėl to, kad eidami vadovaujančias pareigas Darbo partijoje nuo 2004 iki 2006 metų Vilniuje organizavo apgaulingą partijos buhalterinės apskaitos tvarkymą. Šioje byloje be minėtų trijų parlamentarų kaltinama pati Darbo partija ir buvusi jos finansininkė Marina Liutkevičienė.

Praėjusių metų spalio 26 dieną prokuroras Saulius Verseckas pateikė prašymą teismui kaltinimus perkvalifikuoti į sukčiavimą.

Darbo partijos atstovai kategoriškai atmeta kaltinimus ir bylą sako esant politine.

Ši byla teismą pasiekė dar 2008 metų balandžio 14 dieną ir nuo to laiko nagrinėjama su didelėmis pertraukomis.

Šiuo metu valdančiajai koalicijai priklausančios Darbo partija bei partija „Tvarka ir teisingumas“ derasi dėl jungimosi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

saulius

saulius portretas
dar nevaro ant lietuvos?Keista

JA

JA portretas
Nauja darbiečių viešųjų ryšių akcija.Geriau pastovėtų jie prie Klinikų kur guli jų vedlys.

siaubas..visiskai pasimeciau

siaubas..visiskai pasimeciau portretas
agurkiniai niekuo nesiskiria nuo kedodaunu,kai tik nepatinka teismu eiga,tai iskart mitinguoti....idomu,kokios spalvos maikutes ir balionelius tie tampys......
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių