Darbiečiai remtų mažumos Vyriausybę, į postus nepretenduoja

Opozicinės Darbo partijos lyderis, europarlamentaras Viktoras Uspaskichas teigia, kad darbiečiai remtų mažumos Vyriausybę Seime balsuojant dėl strateginių energetikos projektų, tačiau pabrėžia, kad jo vadovaujama politinė jėga į postus nepretenduoja.

BNS ketvirtadienį paklaustas, ar Darbo partija paremtų mažumos Vyriausybę su premjeru Andriumi Kubiliumi, V.Uspaskicas atsakė: „Tai yra kompromisų ir sveiko proto metas“. Anot jo, mažumos Vyriausybė šiuo metu „yra visiškai aktualus ir įmanomas variantas“.

„Aš nenorėčiau traktuoti ir sakyti, net jei mes balsuotume už mažumos Vyriausybės suformavimą, kad mus priskirtų prie valdančiosios daugumos likus pusei metų iki rinkimų. Tiesiog reikia suprasti, kad sveiku protu turi vadovautis ir pozicija, ir opozicija, pusę metų negali būti chaosas ir bevaldystė. Mes jokiu būdu nepretenduosime šioje mažumos Vyriausybėje į kokius nors postus nei Seime, nei Vyriausybėje. Mūsų šiandien tai nedomina“, - teigė politikas.

Jis pabrėžė, kad nenori, jog Darbo partijos parama energetiniams projektams būtų sutapatinama su visišku mažumos Vyriausybės palaikymu.

„Reikia atskirti du svarbius dalykus - mažumos Vyriausybę ir projektus, kurie reikalingi valstybei, ypatingai energetikoje. Mes sakėme, kad palaikysime atominės elektrinės statybą, jeigu energijos gamybos savikaina, kuri skelbiama viešai, atitiks tikrovę. (...) Mes vienareikšmiškai kalbame, kad palaikysime suskystintųjų dujų terminalą. Jei būtų įstatymų projektų skatinti svyruojančiai ekonomikai, mes irgi palaikysime“, - kalbėjo V.Uspaskicas.

„Ar tai yra mažumos Vyriausybės rėmimas? Aš traktuoju, kad mes palaikome idėjas. (...) Jei mažumos Vyriausybė sieks įgyvendinti šiuos projektus iki kadencijos pabaigos, aš galvoju jie sėkmingai galės veikti, ir niekas neprieštaraus“, - svarstė Darbo partijos pirmininkas.

Jis teigė, kad dabartinėmis politinės krizės sąlygomis Vyriausybė nebegali dirbti. Kartu jis pabrėžė, kad likus pusei metų iki eilinių Seimo rinkimų yra per mažai laiko, kad Vyriausybės sudarymą perimtų opozicija.

„Vienareikšmiškai šitoje vietoje turiu savo nuomonę, kad Vyriausybės komandą formuoja premjeras ir Vyriausybės vadovo valioje keisti savo komandos narį. Ir niekas neturi tam trukdyti todėl, kad pagrindinė  atsakomybė už Vyriausybės komandą guli ant Vyriausybės vadovo pečių. Kaip suprantate, mes valdančiajai daugumai neturime kažkokios meilės, bet aš galvoju, kad teisybės vardan ministras turėjo atsistatydinti“, - dėstė V.Uspaskichas.

„Visa tai išėjo į viešumą, ir Vyriausybė negali dirbti tokiomis sąlygomis. Būčiau aš premjero vietoje, iš karto dėčiau pareiškimą ant stalo. Negalima gal sakyti, kad tai yra prezidentės nepasitikėjimas, bet tai yra grubus įsikišimas į Vyriausybės vadovo komandą“, - teigė darbiečių lyderis.
Kalbėdamas apie pirmalaikius rinkimus, jis pažymėjo, kad ši įdėja turi teigiamų ir neigiamų aspektų.

„Politikos viršūnėje ir užkulisiuose jau seniai kalbama, kad rinkimus į Seimą reikia nutolinti nuo naujų metų, kad nauja Vyriausybė galėtų formuoti savo biudžetą. Pliusas būtų šiek tiek paankstinti rinkimus, nežiūrint į tai, gerai, ar blogai sekasi Vyriausybei. Kitas dalykas - vasara. Galbūt nebūtinai, kad tai būtų liepos mėnesį ar birželį, bet rugsėjo mėnesį. Tada rinkimai iš tikrųjų galėtų būti. Arba gegužės mėnesį. Visi nori, kad aktyvumas rinkimuose būtų didesnis“, - sakė V.Uspaskichas.

Premjeras Andrius Kubilius ketvirtadienį pareiškė su Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) vadovu Algiu Čapliku sutaręs dėl vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio pasitraukimo iš pareigų, tačiau A.Čaplikas tai paneigė ir pareiškė, kad premjeras griauna koaliciją. LiCS į Vyriausybę yra delegavusi 4 ministrus.
Valdančiąją permainų koaliciją sudaro trys partijos - Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai, Liberalų sąjūdis bei Liberalų ir centro sąjunga.

Darbo partijos frakcija Seime turi 10 narių - trim mažiau nei liberalcentristai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klausimas

klausimas portretas
kaip ten su ta vokeliu byla ,ieskojo Maskvoi o dabar pries kameras maivosi ,uz kiek nupirko prokurorus ,kad tie jo nebejudina ?

Dar

Dar portretas
vienas pylipukas išlindo iš kanapių . Geriau netrukdyk išnagrinėti baudžiamąją bylą , kurioje esi kaltinamasis ,ne gerbiamas parlamentare,

Kaip radome taip paliekame

Kaip radome taip paliekame portretas
Stebuklingai susiformavusi giminių ir pažįstamų vyriausybė turėtų vėl viską sudėlioti į savo vietas. Jie savi, o vienas kitą kankina. Pasaulį reikia palikti tokį, kokį radai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių