„Darbiečiai“ įvertins Seimo rinkimų rezultatus

Valdančiosios Darbo partijos taryba sekmadienį Kėdainiuose renkasi į posėdį, kuriame aptars praėjusių Seimo rinkimų rezultatus.

„Pagrindinė tema - Seimo rinkimų rezultatų, koalicijos formavimo aptarimas, nes mes dar neturėjome progos rimtai aptarti tuos dalykus, taip pat bus aptarti ir ateities planai“, - BNS apie posėdžio darbotvarkę sakė partijos vicepirmininkas Vytautas Gapšys.

Taip pat partija planuoja oficialiai patvirtinti kandidatus kovo 3 dieną vyksiančiuose Seimo rinkimuose. Ukmergės skyrius rinkimuose kelia Rolando Janicko kandidatūrą, Biržų-Kupiškio apygardoje kandidatu keliamas čia spalį kandidatavęs Ritas Vaiginas.

Zarasų-Visagino apygardoje Darbo partija kandidato nekelia. Spalį partija šioje apygardoje iškėlė Rimvydo Podolskio kandidatūrą, tačiau jį Vyriausioji rinkimų komisija pripažino papirkinėjus rinkėjus ir rinkimų rezultatai čia buvo panaikinti. DP sustabdė R.Podolskio narystę partijoje, jis pats šioje apygardoje keliasi kaip nepriklausomas kandidatas.

Darbo partija Seimo rinkimuose gavo 29 mandatus ir turi trečią pagal dydį frakciją Seime. Po rinkimų kartu su Lietuvos socialdemokratų partija, „Tvarkos ir teisingumo“ partija bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija „darbiečiai“ sudarė valdančiąją koaliciją

„Darbiečių“ atstovas Vydas Gedvilas išrinktas Seimo pirmininku, jų deleguoti ministrai vadovauja keturioms ministerijoms - Kultūros (Šarūnas Birutis), Žemės ūkio (Vigilijus Jukna), Švietimo ir mokslo (Dainius Pavalkis) bei Socialinės apsaugos ir darbo (Algimanta Pabedinskienė).

Po rinkimų šalies vadovė Dalia Grybauskaitė pareiškė remsianti koaliciją, kurioje nebus dėl dvigubos buhalterijos teisiamos Darbo partijos, tačiau socialdemokratų lyderis, premjeru tapęs Algirdas Butkevičius sakė nematantis alternatyvų.

Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas, Seimo pirmasis vicepirmininkas V.Gapšys bei Seimo narė Vitalija Vonžutaitė Vilniaus apygardos teisme teisiami dėl to, kad eidami vadovaujančias pareigas Darbo partijoje nuo 2004 iki 2006 metų Vilniuje organizavo apgaulingą partijos buhalterinės apskaitos tvarkymą. Seimas gruodį po aštrių diskusijų panaikino jų teisinę neliečiamybę.

Šioje byloje be minėtų trijų parlamentarų kaltinama pati Darbo partija ir buvusi jos finansininkė Marina Liutkevičienė. Praėjusių metų spalio 26 dieną prokuroras Saulius Verseckas pateikė prašymą teismui kaltinimus perkvalifikuoti į sukčiavimą.

Prokuroras yra skelbęs, kad 2004-2006 metais partijos dokumentuose nefiksuota apie 25 mln. litų pajamų ir apie 23 mln. išlaidų, susijusių su turtu, įsipareigojimais ar struktūros pasikeitimais.

Darbo partijos atstovai kategoriškai atmeta kaltinimus ir bylą sako esant politine.


Šiame straipsnyje: darbiečiaiVytautas Gapšys

NAUJAUSI KOMENTARAI

lietuvis

lietuvis portretas
na viska prokurorai gavo dabar lauksim ju darbu greitu laiku

skorpionas

skorpionas portretas
Grybauskaitės ir Kubiliaus nusikalstamos mafijinės grupuotės-vagys, melagiai, tautos genocido vykdytojai, Snoro plėšikai, gegužės 17-osios pogromo Garliavoje organizatoriai, pedofilų ir oligarchų statytiniai ir jų globėjai, pažadėjusieji nieko nekeisti per Darbo partijos siekia išardyti koaliciją ir susigražinti valdžią. Manau, kad mažiausiai dvidešimt metų Grybauskaitės ir Kubiliaus nusikalstamos mafijinės grupuotės nematys valdžios ir „dirbs“ šešėlyje.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių