„Darbiečiai“ ir „tvarkiečiai“ suvienyti jėgas gali balandį

Visomis rankomis „už“. Daugmaž taip galima pavadinti Darbo bei Tvarkos ir teisingumo prezidiumų ir tarybų sprendimą. Abiejų partijų viršūnėlės, kaip pranešė Viktoras Uspaskichas ir Rolandas Paksas specialioje spaudos konferencijoje, pritaria dviejų partijų jungimuisi.

Partijų lyderiai atskleidė, kad susijungimas galėtų įvykti balandį. Tada bus surengtas jungiamasis kongresas.

Be to, V.Uspaskichas pranešė, kad prie naujo politinio darinio gali prisijungti ir Leiboristų partija.

Koks bus jungtinės partijos pavadinimas, ženklas, atributika, kol kas neaišku. Pasak V.Uspaskicho, šį klausimą turės išspręsti sudarytos darbo grupės.

Anksčiau buvo skelbta, kad jungtinei partijai gali vadovauti ligšiolis TT lyderis R.Paksas. V.Uspaskichas, klausiamas, kodėl nenori ir toliau vadovauti, nuo aiškaus atsakymo išsisuko.

„Kas sakė, kad nenoriu. Aiškiai pasakiau, kad yra teisinis procesas (jungimosi derinimas – red. past.). O tai naujam dariniui gali įvariai atsiliepti, o nuspręs bendras kongresas“, -- spaudos konferencijoje aiškino DP lyderis.

V.Uspaskichas ir R.Paksas neatmetė, kad jungtinei partijai gali vadovauti ir kitas asmuo. „DP tokią galimybę svarstė bendroje darbo grupėje. Tokių pasiūlymų yra. Svarstysime“, -- sakė V.Uspaskichas.

R.Paksas, klausiamas, kodėl pokalbiai dėl jungimosi su V.Uspaskicho partija truko taip ilgai ir kas trukdė anksčiau paskelbti apie šiuos planus, kalbėjo pinkliai.

„Šnekamės apie galimybę sujungti jėgas du metai: tai aktyviau, tai ne taip aktyviai. Dabar procesas prasidėjo“, -- komentavo R.Paksas.

V.Uspaskichas kalbėjo kiek kitaip, aiškindamas, kodėl procesas užtruko: „Reikėjo susitaikyti su ta mintimi, ją suvirškinti. Vis tiek reikia laiko su tuo susitaikyti, suprasti. Juk naujas kolektyvas, nauji žmonės, darbas skiriasi“.

Primename, kad sekmadienį posėdžiavo abiejų partijų prezidiumai ir tarybos ir pritarė abiejų partijų susijungimui.

DP lyderis yra užsiminęs, kad jungtinė partija bus valdoma rotacijos būdu. Pirmuosius dvejus metus esą jai ketina pirmininkauti R.Paksas, po to – DP atstovas.

Abu partijų lyderiai giriasi, kad partijos turi maždaug po 17 tūkst. narių, o susijungusios jos vienytų apie 35 tūkst. žmonių.

R.Paksas yra sakęs, kad pokalbiai dėl partijų susijungimo užtruko apie dvejus metus.

Politologai ir politikos apžvalgininkai vieningai tvirtina, kad šis jungimasis naudingas ir DP, ir TT. DP lyderis taip seikia apsaugoti savo partiją nuo likvidavimo, o R.Paksas, kurio partija ir jis praranda rinkėjų pasitikėjimą – grįžti į politikos olimpą.

Iki partijos susijungs, reikia išspręsti aibę klausimų. Pavyzdžiui, dėl vadovavimo partijai, dėl partijų skyrių, dėl darbo savivaldybių tarybose ir pan.

Beje, nė vienas būsimo politinio darinio lyderis – nei V.Uspaskichas, nei R.Paksas – negali dalyvauti kitąmet vyksiančiuose prezidento rinkimuose. V.Uspaskichas – dėl nelietuviškos kilmės, R.Paksas – dėl Konstitucinio Teismo sprendimo.

Politikos apžvalgininkai spėja, kad naujasis politinis darinys sieks R.Paksą reabilituoti ir pakeisti Konstituciją, kad R.Paksas vėl galėtų būti renkamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dzukas

dzukas portretas
Jus ,kiek ten matyt keturi balvonai -kituose rinkimuos gausit "O".As kaip dzukasd duode kelnes prikakoti .

www

www portretas
kai laivas skesta didesnei kompanijoji drasiau jautiesi.....

to dzukas

to dzukas portretas
kituose rinkimuose gaus trigubai daugiau balsu,sekmes darbe VIKTORAI ir ROLANDAI
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių