„Darbiečiai“ dar nėra nusprendę, kaip balsuos dėl N. Venckienės

Seimo vicepirmininkas „darbietis“ Vytautas Gapšys sako, kad frakcija dar nėra nusprendusi, kaip balsuos dėl „Drąsos kelio“ partijos atstovės Neringos Venckienės neliečiamybės.

Trečiadienį kalbėdamas Žinių radijo laidai „Pozicija“ V.Gapšys sakė pats asmeniškai nenorintis susidaryti išankstinės nuomonės šiuo klausimu, kol tyrimo nėra atlikusi parlamentinė tyrimo komisija, ir frakciją tvirtino šį klausimą svarstysiant ne kartą.

„Mano asmeninis pasisakymas buvo labai aišku -, iš pradžių sudaroma komisija, komisija įsigilina, kaip matau, dabar ir komisijos pirmininkas pasisakė, kad gaus ir vaizdo medžiagą, planuoja surinkti visą visumą. Aš manau, kad taip ir turėtų būti padaryta, jei yra imunitetas, sudaroma laikinoji tyrimo komisija, pirmiausia ji turi įsigilinti, ir informuoti frakciją, visus kitus, todėl aš neskubu asmeniškai priimti sau sprendimo, juo labiau, kad frakcija irgi, mano manymu, svarstys tą  klausimą ne kartą, ir tada bus priimami sprendimai“, - kalbėjo V.Gapšys.

Generalinis prokuroras Darius Valys antradienį kreipėsi į Seimą su prašymu leisti N.Venckienę patraukti baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti jos laisvę. Seime sudaryta komisija, kuri iki kovo pabaigos parlamentui turi pateikti rezoliucijos projektą, ar šį prašymą tenkinti.

Komisijos pirmininkas socialdemokratas Vytautas Saulis žurnalistams patvirtino, kad komisija prašys prokurorų pateikti vaizdo įrašą, kuriame užfiksuotas mergaitės perdavimas motinai. Pati N.Venckienė ne kartą yra minėjusi, kad vaizdo įrašas, kuriame užfiksuotas pernai gegužės 17 dieną Garliavoje, jos namuose, vykęs mergaitės perdavimas motinai, įrodytų, jog mažametė buvo paimta prievarta, o N.Venckienei metami kaltinimai nepagrįsti.

Kreipdamasis į Seimą dėl buvusios teisėjos, „Drąsos kelio“ partijos atstovės neliečiamybės panaikinimo generalinis prokuroras D.Valys iš viso įvardijo šešis Baudžiamojo kodekso straipsnius.

Pasak D.Valio įtariama, kad prieš dvejus metus Panevėžio miesto apylinkės teismo patalpose viešai užgauliai pažemino teismą, nevykdė 2011 metų gruodį priimto Kėdainių teismo sprendimo skubiai perduoti mergaitę motinai Laimutei Stankūnaitei, praėjusių metų gegužę trukdė antstolei vykdyti teismo sprendimą, piktnaudžiavo vaiko atstovo teisėmis psichiškai gniuždydama vaiką ir panaudodama fizinį smurtą pasipriešino policijos pareigūnui, o perduodant vaiką jo motinai sukėlė nežymų sveikatos sutrikdymą.

Kėdainių rajono apylinkės teismas 2011 metų gruodžio 16-ąją nusprendė Drąsiaus Kedžio ir L.Stankūnaitės dukrą, kurią globojo jos tėvo D.Kedžio sesuo N.Venckienė, perduoti motinai. 2012 metų balandį Klaipėdos apygardos teismas paliko galioti šį sprendimą.

Teismo sprendimas įvykdytas 2012 metų gegužės 17-ąją. Tuomet panaudojus dideles policijos pajėgas mergaitė paimta iš tetos namų Garliavoje ir perduota motinai. Jos abi tebesaugomos valstybės, judviejų gyvenamoji vieta slepiama.

Šios kadencijos Seimas jau yra panaikinęs teisinę neliečiamybę trims parlamentarams - Darbo partijos lyderiui Viktorui Uspaskichui, jo pavaduotojui V.Gapšiui bei Vitalijai Vonžutaitei. Jie teisiami vadinamoje Darbo partijos juodosios buhalterijos byloje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sraigė

Sraigė portretas
Gėda bus tam, kas balsuos už . Neringai stiprybės.

to1

to1 portretas
Kad tamstos vaiką atimtų teta ir nuo tavęs atskirtų

kaunietė

kaunietė portretas
prie ko čia vaizdo įrašas, jei ta aferistė kaltinama ne tik vaiko neatidavimu, bet ateityje dar reiks jai atsakyti už visą sugalvotą pedofilijos istorija ir nužudytus žmones
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių