Darbą Lietuvoje pradeda naujas Latvijos ambasadorius

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė penktadienį priėmė naujojo Latvijos ambasadoriaus Einaro Semanio skiriamuosius raštus.

Prezidentės teigimu, Latvija yra viena artimiausių Lietuvos partnerių, abiejų šalių ekonominiai ryšiai itin glaudūs, tačiau šiuo metu pats svarbiausias bendradarbiavimas vyksta saugumo srityje.

„Vieninga Lietuvos ir Latvijos pozicija yra svarbi siekiant bendrų gynybinių pajėgumų stiprinimo ir sklandaus Velso viršūnių susitikimo sprendimų įgyvendinimo“, - teigiama Prezidentūros pranešime.

Per susitikimą taip pat svarstyti bendrų energetikos projektų klausimai. Prezidentės teigimu, Lietuva tikisi stipraus bendradarbiavimo siekiant stiprinti regionines energetikos rinkas. Šios srities prioritetai – dujų rinkos regione sukūrimas ir elektros energijos tiekimo diversifikacija per strategines jungtis tarp Baltijos šalių ir Europos.

Kalbėdama apie bendrą transeuropinės vėžės geležinkelio „Rail Baltica" projektą, prezidentė teigė, kad Lietuva ir Latvija turi artimiau bendradarbiauti, siekdamos geriau panaudoti ES lėšas, skirtas šiam projektui.

E.Semanis turi politikos mokslų magistro laipsnį, taip pat yra filosofijos mokslų daktaras, dirbęs akademinį darbą. Diplomatinę tarnybą pradėjo 1993 metais, buvo patarėju Latvijos ambasadoje Vašingtone. Diplomatas anksčiau dirbo ambasadoriumi Lenkijoje, Suomijoje ir Kinijoje. Prieš paskyrimą ėjo Latvijos užsienio reikalų ministerijos Dvišalių santykių direktorato generalinio direktoriaus pareigas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių