Darbą Lietuvoje pradeda naujas Airijos ambasadorius

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė trečiadienį priėmė Airijos ambasadoriaus Davido Noonano (Deivido Nūnano) skiriamuosius raštus.

Valstybės vadovės teigimu, abi šalys glaudžiai bendradarbiavo bei kartu laikėsi ekonomikos augimo ir užimtumo prioritetų, pirmininkaudamos Europos Sąjungos Tarybai 2013 metais. Šalies vadovė tikisi, kad ši abipusė bendradarbiavimo Europos Sąjungos klausimais praktika tęsis ir toliau, sakoma prezidentės spaudos tarnybos pranešime.

Pasak D.Grybauskaitės, Lietuvą ir Airiją sieja stiprūs ekonominiai ryšiai, 2013 metais dvišalė prekyba, palyginti su ankstesniu laikotarpiu, išaugo beveik 16 proc., o eksportas padidėjo 45 procentais. Šalies vadovė priminė, kad Lietuva yra dėkinga už Airijos palaikymą Lietuvai siekiant tapti Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos nare.

Tai pirmasis D.Noonano paskyrimas ambasadoriumi. Diplomatas darbą pradėjo 1994 metais Airijos užsienio reikalų ministerijoje, dirbo Europos Sąjungos reikalų ir Politikos departamentuose, ambasadoje Argentinoje, ėjo ambasadoriaus pavaduotojo pareigas Bukarešte, vėliau Kaire. Prieš paskyrimą buvo Nusiginklavimo ir ginklų neplatinimo departamento direktoriaus pavaduotoju.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių