Dar viena svarbi naujovė norintiems tuoktis bažnyčioje

Lietuvos vyskupai nusprendė nustatyti naują minimalų registracijos santuokai terminą - nuo sausio visose Lietuvos vyskupijose santuokai registruotis reikės ne vėliau kaip prieš penkis mėnesius iki pageidaujamos sakramento priėmimo datos.

Sužadėtiniams, kurie parapijose registruosis santuokai iki gruodžio 31 dienos, ir toliau lieka galioti senoji tvarka.

Aptardami sužadėtinių pasiruošimo Santuokos sakramentui klausimus, vyskupai pastebėjo, kad Lietuvoje įprasta vestuves pradėti planuoti prieš 9-12 mėnesių, o dabartinė registracijos santuokai ne vėliau kaip prieš tris mėnesius nuostata neretai sukelia keblumų norint laiku pasiruošti šiam svarbiam gyvenimo įvykiui.

Siekdami suteikti daugiau laiko ir galimybių sužadėtiniams gerai pasiruošti Santuokos sakramento priėmimui, vyskupai nusprendė ilginti minimalų registracijos terminą.

ELTA primena, kad kovą Lietuvos vyskupų konferencija pagarsino kitą sužadėtiniams aktualią naujovę - santuokai bažnyčioje reikia ne tik krikšto, bet ir Sutvirtinimo sakramento.

Leidimą sužadėtiniams priimti Sutvirtinimo sakramentą po santuokos, o ne prieš ją, galės duoti tik vietos vyskupas klebono teikimu.

LVK nariai tuomet svarstė, kaip Lietuvoje vykdoma Kanonų teisės kodekso nuostata, nurodanti, kad „Katalikai, dar nepriėmę Sutvirtinimo sakramento, turi jį priimti prieš sudarydami santuoką, jei tai įmanoma padaryti be didelio nepatogumo“.

ELTA primena, kad Santuokos sakramentas teikiamas vyrui ir moteriai, kurie yra dar nesudarę galiojančios bažnytinės santuokos, myli vienas kitą ir tvirtai apsisprendę vieną kartą ir visam gyvenimui.

Tam, kad santuoka būtų palaiminta bažnyčioje, reikia iš anksto asmeniškai kalbėtis su dvasininku, pateikti asmens tapatybę liudijantį dokumentą, pristatyti Krikšto pažymą, laisvos būklės liudijimą, pažymą apie Šeimos centre lankytus specialius kursus sužadėtiniams, o tuokiantis ne savoje parapijoje - savos parapijos klebono leidimą tuoktis kitoje bažnyčioje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saule

Saule portretas
Saule mus pagimde Kuna vaikui duoda tevas ir mama o siela i kuna atnesa saules kareiveliai o siela pas zmogu gyvena konkorezineje liaukoje tarp dvieju smegenu pusrutuliu mazame vandens laselyje kuris yra neapsakomo skaidrumo ir baznycia cia ne prie ko gryzkit prie tikrojo dievo saules ji mus pagimde ji mus ir numarins o baznycios jau seniai tapo komercinemis imonemis kur surinkti pinigai keliauja kunigu pedofilijos skandalam uzgniausti

Ryta

Ryta portretas
Na nejuokinkit jūs automatiškai sumažės bažnytiniu santuoku,tie kunigai abžoros pinigu mažai mažai kaip nieks nekontruoliuoja kainos kosmines o per tv jie aiškina Auka kiek duos tiek gerai melagei,jau čia a taip ar anaip nebeliks kam eit i tas bažnyčias visi isilakstys....

Labai gerai

Labai gerai portretas
kad vyks atranka. Sumažins apsimetėlių,einančių dėl mados,kad kiti tai daro. Bus grynesni tikintieji. Mažiau bus visokiausių apkalbų. Jeigu esi tikras,kad tuoksiesi ir esi tikintis jokių problemų nematau.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių