Dar nenusprendė, ar kreiptis į teismą dėl FNTT vadovo

Tarnybinės etikos sargai vėliau nuspręs, ar kreiptis į teismą dėl Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos vadovo Kęstučio Jucevičiaus atleidimo iš pareigų.

„Sprendimas dėl K.Jucevičiaus atidėtas iki bus suformuota pilnos sudėties komisija“, - po savo posėdžio antradienį pranešė Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

Šiuo metu VTEK dirba tik 4 nariai. Trūksta vieno nario, jo nėra paskyręs premjeras Andrius Kubilius. Tikimasi, kad iki birželio VTEK narių pagausės iki penkių.

Kol kas teisėtam sprendimui priimti būtina trijų komisijos narių balsų dauguma.

Antradienį balsuojant dėl K.Jucevičiaus balsai pasiskirstė po lygiai  du buvo už, du prieš siūlymą kreiptis į teismą.

Todėl, pasak VTEK pranešimo, nuspręsta atidėti sprendimo dėl Seimo Antikorupcijos komisijos prašymo kreiptis į teismą dėl Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) direktoriaus K.Jucevičiaus atleidimo iš pareigų priėmimą, kol bus suformuota pilnos sudėties komisija.

Balandį VTEK priėmė sprendimą, kad K.Jucevičius, laikinai eidamas FNTT direktoriaus pareigas ir pasirašydamas Specialiųjų tyrimų tarnybai skirtą raštą, kuriame nurodoma, jog FNTT neturi informacijos dėl jo paties nepatikimumo, pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatas.

Seimo Antikorupcijos komisija kreipėsi į VTEK su prašymu pasinaudoti Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos įstatymo nuostatomis, numatančiomis VTEK teisę pareikšti ieškinius teismui dėl darbo sutarčių ir sandorių, sudarytų pažeidžiant Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimus, nutraukimo ar pripažinimo negaliojančiais.

Dėl VTEK nustatytojo pažeidimo vidaus reikalų ministras Artūras Melianas skyrė papeikimą K.Jucevičiui, bet atsisakė atleisti jį iš pareigų.

A.Meliano pirmtakas liberalcentristas Raimundas Palaitis postą prarado dėl priešpriešos su konservatoriais FNTT vadovų klausimu. Jis vasarį iš pareigų atleido FNTT vadovus Vitalijų Gailių bei Vytautą Giržadą ir nepaisydamas konservatorių reikalavimo nestabdė konkurso į FNTT direktoriaus pareigas, o paskutinėmis savo darbo dienomis tarnybos vadovu paskyrė K.Jucevičių.


Šiame straipsnyje: Kęstutis JucevičiusFNTT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių