D. Valys priėmė teisinių žinių konkurso prizininkus

Generalinis prokuroras Darius Valys ketvirtadienį priėmė prizinę vietą respublikiniame teisinių žinių konkurse „Temidė“ laimėjusius Ukmergės Jono Basanavičiaus gimnazijos moksleivius.

Susitikimo metu moksleiviai buvo supažindinti su prokuratūros istorija, struktūra, ikiteisminio tyrimo įstaigomis, taip pat jiems buvo pasakojama apie prieš vaikus vykdomus nusikaltimus, pranešė prokuratūra.

D.Valys, sveikindamas šiuos gimnazistus su jų pasiekimu konkurse, linkėjo ramiai priimti jų jau laukiantį studijų ir specialybės pasirinkimą, tačiau, kalbėdamas apie galimas teisės studijas, pabrėžė, kad šių žinių  reikia ne tik tiems, kas ketina tapti teisininku ar teisėsaugos institucijos pareigūnu, bet ir kiekvienam visuomenės nariui.

Jaunuolius domino, ką iki teismo posėdžio ir jo metu veikia prokuroras, kaip vyksta ikiteisminiai tyrimai ir pan.

Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento prokurorė Vida Ramanauskienė moksleiviams papasakojo, jog dažnai vaikai tampa nusikaltimų aukomis ir prokuroras yra jų pažeistų interesų gynėjas.

Pasak prokurorės, labai svarbu laiku suteikti pagalbą nukentėjusiam vaikui ir pranešti atsakingiems asmenims apie galimai padarytas nusikalstamas veikas. Susitikimo metu gimnazistams taip pat buvo surengta ekskursija po Generalinės ir Vilniaus apygardos prokuratūrų pastatą.

Spaudos konferencijų salėje mokiniai buvo pakviesti nusifotografuoti ir sudalyvauti smagiame  žaidime „Pasakyk, kas kaltas“, po kurio vyko pokalbis apie teisės bei teisingumo sampratą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių