D. Valys nekomentuoja situacijos dėl veiksmų FNTT vadovo atžvilgiu

  • Teksto dydis:

D.Valys nekomentuoja situacijos dėl galbūt atliekamo tyrimo Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) direktoriaus Kęstučio Jucevičiaus atžvilgiu ir žada, jog informacija bus pateikta artimiausiu metu.

„Tyrimas vyksta ir mes iš tiesų patys esame suinteresuoti kuo greičiau pateikti išsamią informaciją. Dabar situacija pakibusi ore. Manau, mes tą informaciją artimiausiu metu pateiksime (...), kyla klausimai, kokios (tyrimo) perspektyvos - tikriausiai tas yra“, - žurnalistams antradienį Prezidentūroje sakė generalinis prokuroras.

Anot jo, šiuo metu yra rengiamas atsakymas Vidaus reikalų ministerijai, „tuo pačiu ir visuomenei“.

„Reikia apsispręsti. Yra kalbėta su atitinkamais aukštesniaisiais prokurorais, kad jūs priimkite sprendimą ir paskelbkite jį visuomenei“, - sakė D.Valys.

Vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas rugsėjo viduryje pavedė ministerijos Teisės ir vidaus tyrimų departamento generalinei inspektorei skubiai atlikti tarnybinį patikrinimą dėl informacijos, paviešintos dienraštyje „Lietuvos rytas“.

Jis taip pat kreipėsi Generalinę prokuratūrą ir Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT) prašydamas informuoti, ar K.Jucevičiaus atžvilgiu šiuo metu yra atliekamas ikiteisminis ar kitoks tyrimas.

Minėtoje publikacijoje sakoma, kad buvęs advokatas Juzefas Kozubovskis rinko kompromituojančius duomenis apie K.Jucevičių. J.Kozubovskis esą tvirtino, kad K.Jucevičius per buvusį FNTT pareigūną už jam iškeltos baudžiamosios bylos dėl neteisėtos ūkinės veiklos ir neteisėto praturtėjimo nutraukimą reikalavo didžiulio kyšio.

Pasak dienraščio, K.Jucevičius STT buvo apklaustas kaip specialusis liudytojas ir netrukus gali tapti įtariamuoju.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių