D. Pavalkis žmonos bylos nelaiko kliūtimi būti ministru

Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis sako jo žmonai architektei Editai Pavalkienei iškeltos bylos nelaikantis kliūtimi būti ministru.

Jis taip pat teigia besitikintis sutuoktinės išteisinimo.

„Aš tikiuosi išteisinamojo sprendimo, nes, kaip minėjau, tokio sąžiningo žmogaus - ko gero, jinai už mane sąžiningesnė“, - žurnalistams pirmadienį sakė ministras.

Jo teigimu, informacija apie jo žmonos bylą nėra nauja.

„Tai yra vieša informacija, jeigu įeisite į teismo puslapį, ten irgi, ko gero, jau šešeri ar septyneri metai ta byla yra išviešinta. Aš nežinau, ar dėl to, kad yra byla, mes turime sustoti, nieko nedaryti, ir pavyzdžiui, aš turėjau sakyti, kad ne, žinote, aš labai bijau dėl žmonos ir į ministrus neisiu. Aš negalvoju taip, aš galvoju, kad mes turime turėti pakankamai pilietiškumo, ir tie laikai, kai už vieną brolį, buvusį miške, vežė visas šeimas į Sibirą, praėjo“, - teigė jis.

D.Pavalkis sakė premjerą Algirdą Butkevičių apie tai, kad jo žmona yra teisiama, informavęs praėjusį penktadienį.

„Aš jį informavau penktadienį, kad tokie klausimai kyla (...). Bet kuriuo atveju, tai nėra slapta informacija, jei įvesite į “google„ visagalį, iš karto, ko gero, trečiu ar ketvirtu numeriu įvedus mano žmonos pavardę yra metama ta informacija“, - aiškino jis.

Ministras sakė su prezidente Dalia Grybauskaite apie savo žmonos situaciją nekalbėjęs.

„Su prezidente aš nebuvau dar susitikęs, jeigu pakvies, aš tikrai į Prezidentūrą nueisiu. Aš galvoju, kad visi klausimai išsispręs po teismo sprendimo, bet neskubėkime“, - ragino D.Pavalkis.

LNK televizijos laida „Alfa savaitė“ sekmadienį pranešė, kad Kauno prokurorai prašo „darbiečio“ D.Pavalkio žmoną architektę E.Pavalkienę pripažinti kalta didelės vertės sukčiavimo byloje ir nubausti realia trejų metų laisvės atėmimo bausme.

Maždaug prieš penkerius metus Kauno valdžia paskelbė konkursą parengti Taikos ir Pramonės prospektų sankryžos rekonstrukcijos ir naujo viaduko statybos techninį projektą. Konkurse dalyvavo vienintelė bendrovė - „Miestprojektas“, kuriai vadovavo E.Pavalkienė. Įtarimų sukėlė, kad skelbime duotas terminas projektui parengti - vos vienas mėnuo. „Miestprojektas“ laimėjo konkursą, nors projektą pasiūlė parengti už aštuonis kartus didesnę kainą nei pirkimui buvo numatyta. Bendrovė per mėnesį projekto neparengė, terminas pratęstas pusmečiui. Iš viso sumokėta 763 tūkst. litų. Kauno apygardos prokuratūra praneša, kad darbai buvo neatlikti.

„Aš manau, kad jeigu jūs pasidomėsite giliau, kiek yra Kaune visokių istorijų, tai yra bloga praktika paprasčiausiai Kauno savivaldybėje. Aš kadangi nebuvau ten, negaliu komentuoti, iš kur tai ateina, iš kokių žmonių ar jų interesų grupių, tačiau šūkis, kad kiekvienas Kaune dirbantis su savivaldybe turi turėti po bylą, ko gero, yra pilnai realus ir galimas. Ta prasme visi, kurie užsiima kažkokia plėtra, kurie dirba miesto vystymo departamente, departamentų direktoriai visi, visi turi kažką pridėtą. Ir žmona manau kad pakliuvo paprasčiausiai jų vidinio santykių aiškinimosi srityje“, - pirmadienį dėstė D.Pavalkis.

Didelės vertės svetimo turto iššvaistymu, dokumentų klastojimu ir bendrininkavimu kaltinama švietimo ir mokslo ministro sutuoktinė E.Pavalkienė kaltę neigia.

Kauno apygardos teismas nuosprendį skelbs sausio 18 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arvydas

Arvydas portretas
Atsistatydina tegul, jo zmona suka aferas, o jsi nezino? kas per vyras tas papenis, pavalkis?

Taip

Taip portretas
ministras yra labai saziningas, net ir dirbdamas chirurgu kysiu, gink dieve, nepaeme nei karto!

palaikymas

palaikymas portretas
tegul baigia tie politikai savo kara.... nusibodo... Paskyre zmogu ministru ir tegul dirba... Prie ko cia zmona. D. Pavalkis sugebantis , tinkamas eiti sias pareigas... mylintis zmones ir Lietuva. Atsakingas, doras... tik geri zodziai....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių