D. Kuprys paliko NŽT vadovo pareigas

\Daugiau nei metus Nacionalinei žemės tarnybai (NŽT) vadovavęs Danielius Kuprys paliko tarnybą. Žemės ūkio ministras jį iš pareigų buvo atleidęs dar rugpjūčio pradžioje, tačiau iki šiol D.Kuprys turėjo keletą kartų pratęstą nedarbingumo pažymėjimą. Pats D. Kuprys toliau tikina, jog atleidimas nėra teisėtas ir tai bandys įrodyti teisme.

„Jis po ilgo laiko pasirodė darbe. Įteikėme pranešimą apie atleidimą iš darbo. Jis jį pasirašė ir pretenzijų neturėjo“, - BNS sakė žemės ūkio viceministras Artūras Bogdanovas.

Jis pridūrė, kad žemės ūkio ministerija taip pat pradėjo dar vieną D. Kuprio veiklos tarnybinį patikrinimą. Ministerija įtaria, kad D.Kuprys galimai pažeidė paramos gavimo, kuri skiriama smulkiesiems ūkininkams, taisykles bei klaidino visuomenę ir ministerijos vadovybę.

A. Bogdanovas negalėjo tiksliai įvardinti, kada bus paskelbtas naujo NŽT vadovo paieška, tačiau tai tikimasi padaryti artimiausiu metu. Laikinai tarnybai vadovauja NŽT Teisės departamento vadovė Aušra Račkauskaitė.

Pats D. Kuprys BNS tvirtino, jog jo atleidimas iš NŽT vadovo pareigų - neteisėtas.

„Norėčiau pareikšti, kad mano atleidimas yra neteisėtas ir nepagrįstas. Ministras priėmė iš esmės nemotyvuotą įsakymą, todėl apgailestaudamas galiu drąsiai pareikšti, kad politikai politizuoja valstybės tarnybą iš esmės. Mane beveik metus vertė išeiti iš darbo savo noru, nors galiu užtikrinti, kad per savo tarnybos laiką nepažeidžiau jokio įstatymo ir nesupainiojau jokių viešųjų ir privačių interesų. Juolab tokių faktų nenustatė jokio institucija“, - teigė D.Kuprys.

Jis dar kartą patvirtino, jog atleidimą skųs teismui.

„Esu ir būsiu pasiryžęs reabilituoti save prieš visuomenę ir atgauti savo gerą vardą, kuris buvo gerokai suterštas. Taip, tikrai kreipsiuosi į teismą dėl neteisėto atleidimo, o teisminio proceso metu visuomenė sužinos visą tiesą ir daug kam ji, manau, tikrai nepatiks“, - tvirtino D. Kuprys.

Rugpjūčio 18 dieną Kriminalinės policijos pareigūnai atliko kratą D. Kuprio kabinete - iš jo paimti dokumentai.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) praėjusią savaitę patvirtino išvadą, jog D. Kupriui nuolat kyla interesų konfliktas, nuomojantis žemės sklypus 13-oje iš 50 NŽT padalinių prižiūrimų teritorijų. Žemės ūkio ministras Bronius Markauskas po šių išvadų nusprendė atleisti D. Kuprį.

Vienu metu ūkininkaujantis ir NŽT vadovaujantis D. Kuprys nuomojasi maždaug 55,4 hektaro žemės iš valstybės skirtinguose regionuose.


Šiame straipsnyje: Danielius KuprysNŽT vadovas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu jo

Nu jo portretas
Su stambaus masto vagimis kaip cackinasi.Nerado, neatsiliepe, nesiteike kalbetis..Kazin, jei zmogelis be bilietuko troleibusu vaziuotu, tai tikrai rastu, turta konfiskuotu ir aplamai sutryptu..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių