D. Grybauskaitė: Konstitucijos žinių reikia visiems

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė iškilmingoje ceremonijoje Prezidentūroje ketvirtadienį apdovanojo Konstitucijos egzamino nugalėtojus ir visus pasveikino Konstitucijos dienos proga.

Dvyliktą kartą vykusį egzaminą globojanti šalies vadovė pabrėžė, kad čia susirinkę Konstitucijos žinovai ir mylėtojai savo gyvenime tikrai dar ne kartą pasinaudos šiomis žiniomis.

„Domėjimasis Konstitucija, jos žinojimas, kiekvienam iš mūsų padeda gyventi, dirbti ir suvokti, kokia svarbi Konstitucija yra Lietuvos raidai, pačiai valstybei, o svarbiausia - kiekvieno žmogaus laisvėms ir teisėms“, - prezidentę cituoja jos Spaudos tarnyba.

Valstybės vadovės teigimu, ši tradicija yra nuostabi, nes Konstitucijos žinių trūksta dar labai daug kam, net ir politikams.

„Net šiandien, Konstitucijos dieną, Seime bus pakartotinis bandymas kėsintis į Konstitucijos I skirsnio apsaugą. Šis skirsnis įtvirtina pamatines, svarbiausias tautai ir valstybei vertybes. Tokias kaip kalba, vėliava, teritorijos vientisumas, sostinė, valstybės suverenitetas. Todėl tai yra ne tik neatsakinga, bet ir labai pavojinga“, - reaguodama į Seime pateikiamą Referendumo įstatymo 7 straipsnio pataisą pabrėžė prezidentė.

Šiemet, valstybės atkūrimo šimtmečio metais, egzaminui užsiregistravo rekordinis mokyklų skaičius - beveik 600. Egzamine dalyvavo 32 tūkstančiai žmonių. Prezidentė 32 dalyviams, parodžiusiems geriausias žinias, įteikė po Konstitucijos egzempliorių ir palinkėjo visiems gyventi, dirbti ir eiti į priekį vadovaujantis būtent šiuo įstatymu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
KGB ir komunizmo sliundra magnolija.

Anonimas

Anonimas portretas
KGB magnolija ar ji zino konstitucija ,ar zino ,kad tarnavimas KGB yra nusikaltimas LIETUVAI Lieuvos zmonems ir kiek zmonems sulosinai gyvenimus.

Taip

Taip portretas
O pati ar žinai konstitucija,manau ,kad ne,Lietuvos piliečių mėgino ,Lietuva nesirūpino ,ją isdaviai jankiams okupantams,labai myli Ukraina banderu fašistų grupuotės,tai kur jūsų žinios apie konstitucija
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių