D. A. Barakauskas: Lietuva tikrų kibernetinių atakų nėra patyrusi

  • Teksto dydis:

Vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas teigia, kad Lietuvoje nėra buvę tikrų kibernetinių atakų.

"Nedidelė, menkutė buvo per atidarymą avarija Lietuvoje, bet jeigu mes kalbame apie atskirų portalų užpuolimą - tai yra tik "hakeriai", tai nėra kibernetinės atsakos. Kibernetinės atsakos yra organizuojamos ir nukreipiamos į valstybės veiklos stabdymą ir į transakcijas, kurios vyksta tarp įmonių, į transakcijas, kurias vykdo bankai", - Vilniuje vykstančio neformalaus Europos Sąjungos (ES) teisingumo ir vidaus reikalų ministrų susitikimo spaudos konferencijoje ketvirtadienį sakė D.A.Barakauskas.

Jo teigimu, kai kurie Lietuvos "partneriai yra patyrę labai dideles atakas, pavyzdžiui, buvo sustabdytas energijos tiekimas milžiniškuose miestuose net dviem savaitėms, buvo sukūrentos visos dyzelinio kuro atsargos".

Už vidaus reikalus atsakinga Europos Komisijos narė Cecilia Malmstrom savo ruožtu spaudos konferencijoje pabrėžė, kad ne apie visas atakas yra pranešama, todėl sunku apibrėžti jų realų mastą. Jos teigimu, aktyviau apie atakas turėtų pranešti tiek jas patiriantis privatus, tiek viešasis sektorius.

Į kovą su tokiomis atakomis eurokomisarė mato poreikį įsitraukti visoms ES šalims.

"Mes turime Kibernetinių nusikaltimų tyrimo centrą Hagoje, padedantį šalims narėms, ir mes labai norėtume matyti, kad šalys narės steigtų savo kompetencijos centrus visoje Europos Sąjungoje - jais mes galėtume pasiremti ir dirbti kartu", - spaudos konferencijoje sakė C.Malmstrom.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių