Č.Juršėnas žada rengti enciklopedijas ir rašyti memuarus

Seimą nusprendęs nebekandidatuoti ilgametis parlamentaras, dabartinis Seimo vicepirmininkas socialdemokratas Česlovas Juršėnas sako užsiimsiantis enciklopedijų rengimu, taip pat planuoja rašyti memuarus.

„Pagrindinis dalykas – enciklopedisto darbas. Eina didžioji Visuotinė lietuvių enciklopedija, turėjo būti 20 tomų, dabar bus 25. Kadangi kasmet du tomai išeina, gali skaičiuoti, kad jau yra dveji metai į priekį“, - interviu Žinių radijui trečiadienį sakė Č.Juršėnas.

„Bet dar yra du susiję su šiuo pagrindiniu projektu leidiniai - regioninė enciklopedija “Lietuva„: pirmas tomas apie Lietuvą, antras, trečias – biografijos, ir ketvirtas turi būti biografijos, bet tas ketvirtas gali atsirasti tik tada, kai bus 25 Visuotinės lietuvių enciklopedijos tomas, taigi dar tolyn viskas nusistumia“, - pridūrė jis.Č.Juršėnas žada prisidėti ir prie „Lietuvos istorijos“ antrojo tomo rengimo.

Pasak jo, enciklopedijų ir istorijos tomo ruošimas užtruks maždaug trejus metus.

„Tai rimtas ir atsakingas darbas, į kurį atsakingai žiūriu manydamas, kad enciklopedija išvis yra tautos intelektualinio lygio įrodymas – mes galime išleisti tą enciklopediją, ir aš tikrai esu nuoširdžiai suinteresuotas, kad tikrai ji būtų kuo tikslesnė, kuo pilnesnė ir be jokių klaidų ar paklydimų“, - apie numatomus darbus sako Seimo vicepirmininkas.Jis sako, kad vėliau žada rašyti ir memuarus: „Vienas iš darbų, nors ne pirmaeilis, nors medžiagos yra sukaupta pakankamai“.

Socialdemokratų partijos garbės pirmininkas 74-erių Č.Juršėnas dirbo visų kadencijų Seime, o spalį vyksiančiuose parlamento rinkimuose nusprendė nebedalyvauti. Tačiau jis žada visiškai nenusigręžti nuo politikos.„Vyresnė karta turi šiek tiek pasitraukti į šoną, neišeiti apskritai iš politikos, ir aš nesiruošiu išeiti iš politikos, bus darbų, bet užleisti kelią jaunesniems“, - sako Č.Juršėnas.


Šiame straipsnyje: Česlovas Juršėnas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Utėlės

Utėlės portretas
Tai kodėl nė vienas parlamentaras nepanaudojo mokslo žinių? Kam reikėjo paversti elgetomis leniniečius?

svaigalai

svaigalai  portretas
nebe ką , jau beparašysi tokiame amžiuje , gali ir išvis nieko nesuspėti

komunizmo gaivalas

komunizmo gaivalas  portretas
Prisimenu , apie Juršėno postringavimus , kad patys demokratiškiausi rinkimai tai yra tarybų sąjungoje , gali atspėti , kokius memuarus ketina jis rašyti
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių