Centralizuota VSAT tapo vienu juridiniu asmeniu

  • Teksto dydis:

Tapusi vienu juridiniu asmeniu ir centralizuodama padalinių bendrąsias funkcijas Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) žada per metus sutaupyti 2 mln. eurų.

Anot VSAT pranešimo, Ignalinos, Vilniaus, Varėnos, Pagėgių ir Pakrančių apsaugos rinktinėse nuo sausio 1-osios panaikintos vieno iš dviejų vado pavaduotojų pareigybės.

Centralizuojant rinktinių vykdytas bendrąsias funkcijas jose nebeliko ir iki šiol veikusių Logistikos, Bendrųjų reikalų bei Finansų skyrių su šių padalinių viršininkais.

Šios rinktinių bei Pasieniečių mokyklos funkcijos centralizuotos į VSAT centrinę įstaigą Vilniuje, taip mažinant ir išlaidas, ir jas vykdžiusių tarnautojų skaičių.

Pernai liepos 1-ąją VSAT tokiu pačiu principu įvykdytas teisės, viešųjų pirkimų, informacinių technologijų ir dokumentų valdymo funkcijų centralizavimas, perkeliant dalį šias funkcijas vykdančių darbuotojų pareigybių į atitinkamus VSAT centrinės įstaigos padalinius. 

Nuo šių metų sausio 1-osios VSAT rinktinės ir Pasieniečių mokykla neteko juridinių asmenų statuso.

Dėl tokių pertvarkymų tarnyboje sumažėjo 60 pareigybių, palyginti su 2017-ųjų sausio 1-ąja.

VSAT skaičiuoja, kad antrasis pertvarkų etapas – bendrųjų funkcijų centralizavimas – leis per metus sutaupyti apie 800 tūkst. eurų. Iš viso dėl nuo 2016-ųjų gegužės įvykdytų pakeitimų tarnyba mano sutaupysianti po 2 mln. eurų per metus.

Šios lėšos turėtų būti skiriamos pasieniečių motyvacijai kelti, atlyginimams didinti, kvalifikacijai tobulinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių