„Caritas“: Lietuvoje jau yra apie 1 mln. skurstančių gyventojų

Tyrėjai skaičiuoja, kad Lietuvoje jau yra apie 1 mln. gyventojų, kurie yra arba ties skurdo rizikos riba, arba priklauso socialinės atskirties grupei, sako Lietuvos „Caritas“ generalinė direktorė Janina Kukauskienė.

Tyrėjai skaičiuoja, kad Lietuvoje jau yra apie 1 mln. gyventojų, kurie yra arba ties skurdo rizikos riba, arba priklauso socialinės atskirties grupei, sako Lietuvos „Caritas“ generalinė direktorė Janina Kukauskienė.

„Kartu su LRT nutarėme inicijuoti akciją „Įžiebkime viltį kartu“, kurios tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į skurdą, nepriteklių, įvairias nelaimes ir sudėtingas situacijas patiriančias šeimas“, – LRT radijo laidoje „Ryto garsai“ teigia ji.

– Pone Kukauskiene, kaip konkrečiai šios akcijos metu bus padedama skurdžioms šeimoms?

– Na, iš tikrųjų tai yra pirmas kartas, kai nutarėme daryti tokį didelį renginį. Lietuvos Vyskupų Konferencija šiuos metus paskelbė šeimos metais. Mes, dirbdami su šeimomis, matome, kad, didėjant visuomenės poliarizacijai, socialinė atskirtis taip pat auga. Šiais metais tyrėjai skaičiuoja, kad Lietuvoje jau yra apie 1 mln. gyventojų, kurie yra arba ties skurdo rizikos riba arba priklauso socialinės atskirties grupei.

Taigi kartu su LRT nutarėme inicijuoti akciją „Įžiebkime viltį kartu“, kurios tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į skurdą, nepriteklių, įvairias nelaimes ir sudėtingas situacijas patiriančias šeimas. Galiu pateikti kelis pavyzdžius, kaip šeimos patiria dideles nelaimes ir skurdą.

Pavyzdžiui, vienoje šeimoje 12 metų berniukas serga hodžkino limfoma, ir abu tėvai prarado darbus, kai vaikas susirgo šia sunkia liga. Tėtis yra be abiejų kojų. Šeima augina dar vieną vaiką. Jiems reikalinga pagalba įsigyjant  medikamentus.

Kitos šeimos pavyzdys – 37 metų našlė, prieš metus palaidojusi nusižudžiusį vyrą, viena augina du vaikus. Moteris dirba pardavėja ir gauna iki 1000 litų. Ji gyvena mediniame, iš senelių paveldėtame name, kurio būklė labai vargana. Šią žiemą, sugedus šildymo katilui, visi glaudėsi viename kambaryje, kad nesušaltų...

– Tai kaip konkrečiai galima paremti tokias šeimas?

– Akcija truks nuo kovo 24 d. iki balandžio 30 d. Akcijos metu kviesime žmones aukoti trumpaisiais numeriais: 1406 – auka 5 LT, 1407 – auka 10 Lt. Arba kviesime įsigyti specialią velykinę „Caritas“ žvakelę, o iš karto po Šv. Velykų, balandžio 22 d. per LRT televiziją kviečiame žiūrėti pagalbos šeimoms koncertą, kuriame šiais metais atsikūrimo 25-metį minintis „Caritas“ kviečia visus tikinčiuosius ir geros valios žmones atjausti šeimų vargą, skausmą, nepriteklių.

Taigi, kaip ir minėjau, padėti galima skambinant trumpaisiais numeriais arba parapijose, prekybos tinkluose už auką įsigyjant specialią velykinę „Caritas“ žvakelę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pensininkė

Pensininkė portretas
Manau, kad tuos 12 000 000 litų Seimas geriau paaukotų Caritui. Tačiau Referendumas irgi Tautai reikalingas, nes dėl jo surengimo pasirašė 300 000 žmonių. Todėl reiktų skaitytis su Tautos nuomone, ir jį surengti gegužės 25 d., kartu sus rinkimais į EP, nes jis tuomet kainuotų 2 000 000 litų. Palyginot skirtumą? 12 000 000 ir 2 000 000. Graži sumelė. Seimas turėtų būti taupesnis. Juolab kad šalyje tiek nežmoniškai daug skurstančių žmonių. O ir pensininkam kompensacijos dar negrąžintos. Tuo pačiu ir man :)))

o

o portretas
as manau,kad skurstanciuju yra dar daugiau,prie ju priskirciau ir gaunancius minimalia alga......tik jie tikrai nesikreipia i Carita

komentarui "tikrai nesutinku"

komentarui "tikrai nesutinku" portretas
gaunu į rankas 825, mokesčiai-480Lt.Tai ar aš turtuolis, ar jau nelabai?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių