Buvusiam VMI vadovui – nepalankus teismo sprendimas

  • Teksto dydis:

Teismas atmetė buvusio Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) vadovo Modesto Kaseliausko prašymą panaikinti jam finansų ministro skirtą nuobaudą.

Vilniaus apygardos administracinio teismo (VAAT) atstovė spaudai Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė BNS informavo, kad teismas pirmadienį atmetė M.Kaseliausko skundą.

„Teismas priėjo išvadą, kad 2013 metų spalio 4 dienos išvada dėl M.Kaseliausko tarnybinio nusižengimo yra pagrįsta objektyviais duomenimis ir teisėta, todėl finansų ministro lapkričio 6 dienos įsakymas, kuriuo M.Kaseliauskui skirtas griežtas papeikimas, taip pat yra teisėtas ir pagrįstas“, - BNS sakė S.Jacinevičienė-Baltaduonė

Sprendimas per 14 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Buvęs VMI vadovas prašė panaikinti finansų ministro Rimanto Šadžiaus 2013 metų lapkritį skirtą griežtą papeikimą. M.Kaseliauskas manė, kad tarnybinė nuobauda jam paskirta nepagrįstai ir neteisėtai, yra neproporcinga padarytiems pažeidimams, o specialios komisijos išvada – neobjektyvi, šališka, nemotyvuota.

Buvęs VMI vadovas nubaustas nustačius, kad pažeisdamas teisės aktus, reglamentuojančius buhalterinės apskaitos organizavimą ir tvarkymą, informacinių sistemų kūrimą, padarė šiurkštų tarnybinį nusižengimą.

R.Šadžius 2014 metais nepratęsė nuo 2005 metų spalio dirbusio M.Kaseliausko kadencijos - jis buvo atleistas pernai liepos 1 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Danute,

Danute, portretas
mano manymu tokias pareigas turi uzimti kompitetingi asmenys, kad paskui nereiktu tasytis po teismus, pazistu neviena jauna zmogu, kurie igije panasias pareigas isivaizduoja tape Dievais...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių