Buvusiam Migracijos departamento vadovui nepavyko prisiteisti kompensacijos

  • Teksto dydis:

Buvusiam Migracijos departamento vadovui Almantui Gavėnui nepavyko prisiteisti kompensacijos už atleidimą iš darbo.

Vilniaus apygardos administracinis teismas ketvirtadienį atmetė A.Gavėno skundą Vidaus reikalų ministerijai dėl išeitinės kompensacijos priteisimo ir neturtinės žalos atlyginimo.

A.Gavėnas, kuris pasibaigus kadencijai iš pareigų atleistas birželio pabaigoje, prašė jam priteisti 6 mėnesių vidutinio darbo užmokesčio kompensaciją bei 2 tūkst. litų neturtinės žalos atlyginimą. Postą paliekančiam departamento vadovui buvo skirta išmoka už 7,15 kalendorinės dienos nepanaudotas kasmetines atostogas. Pareiškėjas skundėsi, kad neatsižvelgta į jo 15 metų vadovavimo Migracijos departamentui bei 32 metų valstybės tarnybos stažą.

Teismo atstovė spaudai Sigita Baltaduonė-Jacinevičienė BNS sakė, kad teismas nepatenkino nė vieno reikalavimo. Teismas nesutiko su A.Gavėno teiginiu, kad negalėjimas eiti pareigų negali būti prilyginamas kadencijos pabaigai. Teismas nenustatė jokių neteisėtų Vidaus reikalų ministerijos veiksmų, todėl atmetė ir prašymą priteisti neturtinę žalą.

Praėjusią savaitę BNS skelbė, kad į Migracijos departamento vadovo postą pretenduoja devyni kandidatai. Šiuo metu tikrinama, ar kandidatai atitinka reikiamą kvalifikaciją. Naujasis vadovas turėtų paaiškėti vėliausiai iki kitų metų sausio vidurio.

Ministerija taip pat kviečia visuomenininkus stebėti antrąjį konkurso etapą - įstatymai tokią teisę suteikia, tačiau ja naudojamasi itin retai.

Migracijos departamentas neturi nuolatinio vadovo nuo birželio 30 dienos, kai baigėsi ilgamečio šios įstaigos vadovo A.Gavėno kadencija. Jis departamentui vadovavo nuo 1999-ųjų.

Tuometinis vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas birželį nutarė nepratęsti Migracijos departamento direktoriaus A.Gavėno kadencijos. Jis tvirtino, kad netenkino A.Gavėno darbas.

2012 metų rudenį teisėsauga pradėjo ikiteisminį tyrimą ir nuo pareigų pusei metų nušalino šešis korupcija įtartus Migracijos departamento pareigūnus, kurie esą galėjo pelnytis iš leidimų gyventi Lietuvoje. Neteisėta veikla įtarti keturi skyrių vedėjai, vienas pavaduotojas ir vienas specialistas. Pora asmenų tyrimo metu buvo atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą, jie yra buvę Migracijos departamento darbuotojai. Šie įtariamieji pripažino savo kaltę, gailėjosi.

Departamentui laikinai vadovauja direktoriaus pavaduotojas Janas Vidickas.

Šios įstaigos vadovas į pareigas priimamas ketverių metų kadencijai. Jis tiesiogiai pavaldus vidaus reikalų ministrui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių