Buvęs Karinių oro pajėgų vadas – atleistas iš tarnybos

  • Teksto dydis:

Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis kariuomenės vado siūlymu iš profesinės karo tarnybos atleido buvusį karinių oro pajėgų vadą pulkininką Audronį Navicką, pirmadienį pranešė ministerija.

Toks sprendimas priimtas atsižvelgus į karinės žvalgybos vertinimą, kad pulkininkas menkino krašto apsaugos ministrą, kariuomenės vadą, siekė diskredituoti krašto apsaugos sistemą, rašoma pranešime spaudai.

A.Navickas anksčiau buvo nušalintas nuo pareigų dėl planų remontuoti karinius sraigtasparnius Rusijoje.

Anot ministerijos pranešimo, karinę žvalgybą vykdantis Antrasis operatyvinių tarnybų departamentas informavo kariuomenės vadą apie A.Navicko veikas jam esant nušalintam nuo karinių oro pajėgų vado pareigų ir vėlesniais laikotarpiais.

„Pateiktais duomenimis, pulkininkas A.Navickas formavo ir palaikė neigiamą krašto apsaugos sistemoje tarnaujančių asmenų požiūrį į Lietuvos kariuomenės vadovybės įsakymų vykdymą, įskaitant ir valstybės gynybą. Karininkas taip pat menkino krašto apsaugos ministrą, kariuomenės vadą, jo kompetenciją ir atskirų Krašto apsaugos ministerijos ir Lietuvos kariuomenės padalinių vadovybę, kritikavo jų sprendimus, taip demoralizuodamas Lietuvos kariuomenės karinių oro pajėgų personalą“, – rašoma pranešime spaudai.

„Be to, karininkas, siekdamas diskredituoti krašto apsaugos sistemą ir jos vadovybę, teikė su tarnyba susijusią informaciją neįgaliotiems asmenims. Papildomai buvo nustatyta, kad karininkas nebendradarbiavo su sudaryta karinių oro pajėgų vado reikalų perdavimo komisija, vengė perduoti pareigas ir pasirašyti pareigų perdavimo aktą“, – nurodo ministerija.

Kariuomenės vadas J.V.Žukas teigė, kad tolesnė šio karininko tarnyba prieštarautų karo tarnybos interesams.

„Krašto apsaugos ministras R.Karoblis sutiko su kariuomenės vado sprendime nurodytais motyvais ir pasirašė įsakymą dėl pulkininko A.Navicko atleidimo iš profesinės karo tarnybos ir išleidimo į atsargą“, – teigiama pranešime spaudai.

Atleisto pulkininko advokatė Gerda Storpirštienė sakė, kad A.Navickas apie atleidimą sužinojo tik perskaitęs informaciją internete.

„Su priimtu krašto apsaugos ministro įsakymu pulkininkas A.Navickas supažindintas nebuvo, nors ir šiandieną lankėsi pas Lietuvos kariuomenės vadą generolą leitenantą J.V.Žuką. Lietuvos kariuomenės vadas apie tai, kad pulkininkas A.Navickas šiandien bus atleistas, net neužsiminė, tik išreiškė neigiamą nuostatą dėl kreipimosi į teismą ir bendravimo su žiniasklaida“, – BNS teigė teisininkė.

„Pulkininkas A.Navickas nėra supažindintas su krašto apsaugos ministro priimtu įsakymu, nei su šio sprendimo motyvais. Susipažinus ir įvertinus informaciją dėl atleidimo, bus priimtas sprendimas dėl teisinių priemonių taikymo, užtikrinant jo teises ir teisėtus interesus“, – pridūrė ji.

A.Navickas nuo Karinių oro pajėgų vado pareigų nušalintas pernai gruodį. Vėliau jis perkeltas į rezervą. Krašto apsaugos ministerijai užkliuvo esą A.Navicko palaimintas sprendimas du paieškai ir gelbėjimui skirtus sraigtasparnius remontuoti Rusijoje.


Šiame straipsnyje: Audronis NavickasKOPkariuomenė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Atleido Navicką. O kas dabar latravos KOP štabe ir bobas ant sofkutės kabinete dulkins?

tiesa

tiesa portretas
kritikos nemegsta niekas sukritikuok teta ir sedesi teisme juk yra tu kurie niekada neklysta ir visada teisus

NA NA

NA   NA portretas
sako , kad komunizmas ,vėl užvaldys ,tik žiauresnis nei buvo ,_______į Lietuvos kariuomenę jau ateina , kinietiškas komunizmas ,visi turintys savo nuomonę, nereikalingi korumpuotai sistemai ,,,sėkmės išlikti ,,,,
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių