A. Butkevičius: V.Uspaskichas ir V.Gapšys postų Vyriausybėje negaus

Socialdemokratų partijos lyderis Algirdas Butkevičius svarsto, kad kol Viktoras Uspaskichas ir Vytautas Gapšys yra įtariamieji Darbo partijos „juodosios buhalterijos“ byloje, jie neturėtų dalyvauti formuojant Vyriausybę.

„Mes manome, kad kol vyksta teismas arba yra pareikšti kaltinimai, arba įtarimai, tai manau, kad turėtų būti susitarimas koalicijos daugumoje, kad tie žmonės negalėtų užimti atsakingų pareigų“, - pirmadienį žurnalistams po Socialdemokratų partijos valdybos posėdžio sakė A.Butkevičius, atsakydamas, ar svarsto galimybę siūlyti V.Uspaskichui ir V.Gapšiui neužimti postų Vyriausybėje.

Pasak jo, tai turėtų galioti visų partijų politikams, kuriems yra pateikti kokie nors kaltinimai ar įtarimai.

A.Butkevičius tvirtino, kad socialdemokratai nekeičia pozicijos ir toliau svarstys galimybę sudaryti koaliciją su partija „Tvarka ir teisingumas“ bei Darbo partija.

„Šiandien valdybos posėdyje sudarėme grupes, kurios ruoš Vyriausybinę programą, taip pat kita darbo grupė analizuos biudžeto projektą ir dar viena darbo grupė, kuri vykdys derybas tarp trijų partijų“, - tvirtino A.Butkevičius.

Pasak jo, vadinamoji vaivorykštės koalicija su konservatoriais šiuo metu nesvarstoma, o dauguma partijos narių, jo nuomone, būtų prieš tokią koaliciją. A.Butkevičius teigė nėra sulaukęs dešiniųjų partijų siūlymo formuoti bendrą koaliciją.

„Kol kas mes iš konservatorių ir liberalų neturime jokių pasiūlymų ir mes nesiblaškome“, - sakė socialdemokratų lyderis.

Pasibaigus antrajam Seimo rinkimų turui, Lietuvos socialdemokratų partijos, Darbo partijos ir partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderiai sutarė, kad formuos naują valdančiąją koaliciją. Tačiau pirmadienį su prezidente Dalia Grybauskaite susitikęs A.Butkevičius sužinojo, kad valstybės vadovė nepritars koalicijai, kurioje bus „teisiamųjų suole sėdinti Darbo partija“.

Darbo partija kaltinama, kad 2004-2006 metais dokumentuose nefiksavo apie 25 mln. litų pajamų ir apie 23 mln. išlaidų, susijusių su turtu, įsipareigojimais ar struktūros pasikeitimais.

Pirminiais Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, naujame Seime didžiausią frakciją su 38 nariais turės Lietuvos socialdemokratų partija. Antra pagal narių skaičių turėtų būti Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų su 33 nariais, trečia - Darbo partijos frakcija su 29 nariais.

Partija „Tvarka ir teisingumas“ naujame parlamente turės 11 vietų, Liberalų sąjūdis - dešimt, Lietuvos lenkų rinkimų akcija - aštuonis, partija „Drąsos kelias“ - septynis, Valstiečių ir žaliųjų sąjunga - vieną vietą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
prasigėjo asmenybės kultas

kaunas

kaunas portretas
konservai neriasi is kailio, kad tik patekt prie lovio. Zmones nusivyle Kubiliumi, lai jis pasitraukia nuo valdzios

vil

vil portretas
Pries rinkimus buvo viskas gerai,o kai isrinko tai prasideda visokios nesamones, as pvz.balsavau uz Uspaskicha, ir dabar jauciuosi eilini karta apgauta Grybauskaites ir valdzios, daugiau niekados nebalsuosiu
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių