Bus dar šalčiau: temperatūra iki 26 laipsnių šalčio bei negailestingi vėjai

Ateinančios savaitės pirmoje pusėje sulauksime dar didesnio atšalimo – temperatūra naktį gali nukristi ir iki 26 laipsnių, o viską blogins stiprus vėjas, LRT RADIJUI teigia sinoptikė Alva Nagelytė.

Sekmadienį Lietuvoje nepastoviai debesuota. Vietomis truputį pasnyguriuos. Pūs šiaurės rytų, šiaurės krypties 3–8 m/s stiprumo vėjas. Aukščiausia temperatūra – 8–13 laipsnių šalčio.

Pirmadienį orai beveik nesikeis – bus nepastoviai debesuota, pasnyguriuos. Naktį temperatūra kris iki 15–20 laipsnių šalčio, dieną – iki 6–11 laipsnių šalčio.

Naktį iš pirmadienio į antradienį dar labiau paspaus šalčiai – temperatūra kris jau iki 23–26 laipsnių šalčio pietrytiniuose rajonuose. Antradienio dieną žvarbins ne tik 11–14 laipsnių šaltis, bet ir stiprėjantis vėjas.

Trečiadienį šis vėjas gali atpūsti sniegą bei taip sukelti pustymą bei pūgas.

Tiesa, antroje savaitės pusėje kiek atšils – naktimis temperatūra kris iki 15 laipsnių šalčio, o dienomis – iki 10 laipsnių šalčio.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozėšaltisžiema

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Vėjo jėgainės susuka tuos vėjus suktuku, jie it kulka graižtviniame vamzdy apjuosia visą Žemės rutulį, sufornuoja oro užuolaidas, atskiriančias pietų ir šiaurės orus. Kai šiaurės orai labai sustiprėja, jie tiesiog tą orų užuolaidą nustumia kiek toliau ir užima didesnę teritorijos dalį; vėjai ir toliau pučia (tik kiek kita kryptimi), vėjo jėgainės toliau sukas, orų užuolaidą stiprina, taip ir toliau neleisdami šaltam ir šiltam orui maišytis. Taip kad - vienoj pusėj stingdantys šalčiai, kitoje kaitra ir sausra, o tų vėjų užuolaidos kelyje siaubingi uraganai ir naikinantys potvyniai... ir TIK dėl to kad kažkas nori kažko nemokamai iš Gamtos paimt.

Vladas .Kaunas.

Vladas .Kaunas. portretas
Pagaliau sulaukem ziemos,valio bus kur ziemos sportu pasismagint valio,valio,valio!!!! O tai nei ziema nei pavasaris,cha-cha,

vycka

vycka portretas
jofani kaip mane nervina tie salciai
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių