Britų švietimo patirtis lietuviams

Rugsėjo 10 ir 12 dienomis, Lenkų kultūros namuose Vilniuje (Naugarduko g. 76), vyks pedagogo Geoff Petty mokomasis seminaras. Iš Jungtinės Karalystės atvykstantis G. Petty yra žinomas konsultantas, galintis padėti spręsti mokymo bei mokymosi klausimus, dirbęs konsultantu daugiau kaip 100 koledžų, Didžiosios Britanijos švietimo departamente, Mokymosi ir įgūdžių tobulinimo agentūroje, taip pat Mokymosi ir įgūdžių taryboje.
Pirmąją Vilniuje vyksiančio seminaro dieną G. Petty su ugdymo turinio lektoriais ir konsultantais bei jaunimo mokyklų atstovais svarstys mokymo kokybės gerinimo, tinkamų mokymo metodų, mokymosi įvertinimo būdų pasirinkimo ir mokymo bei mokymosi efektyvumo didinimo klausimus.

Antrosios seminaro dienos programa parengta remiantis naująja G. Petty knyga „Įrodymais pagrįstas mokymas: praktinis vadovas“ (angl. Evidence Based Teaching – A practical approach), kuri tęsia ankstesnės šio pedagogo knygos „Šiuolaikinis mokymas: praktinis vadovas“ idėjas. Pagrindinė naujosios knygos mintis – ateityje mokymas greičiausiai bus grindžiamas ne tradicine praktika, o įrodymais. Knygoje autorius aptaria mokymo strategijos, veiksmingiausių metodų pasirinkimą ir jų taikymą, o jo samprotavimai gali būti pravartūs gerinant komandos, skyriaus, mokyklos ar aukštųjų mokyklų narių mokymą. Knyga „Įrodymais pagrįstas mokymas: praktinis vadovas“ yra išversta į lietuvių kalbą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių