Brigadai „Geležinis Vilkas“ – NATO testas

  • Teksto dydis:

Lietuvos kariai nuo pirmadienio dalyvauja tarptautinėse pratybose „Vieninga dvasia X“ Vokietijoje, o brigada „Geležinis Vilkas“ – vertinamosiose NATO pratybose Nemenčinėje ir Pabradėje.

Kaip praneša Krašto apsaugos ministerija, į Vokietiją treniruotis kartu su kitų NATO šalių kariais išsiųsti Sausumos pajėgų ir padalinių štabų karininkai bei po būrį karių iš Krašto apsaugos savanorių pajėgų ir Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono.

Pratybos Hohenfelso poligone vyks iki balandžio 17-osios, jose dalyvaus apie 5,5 tūkst. karių iš Danijos, JAV, Jungtinės Karalystės, Ispanijos, Italijos, Izraelio, Lenkijos, Lietuvos, Moldovos, Nyderlandų, Slovakijos, Švedijos, Suomijos, Turkijos ir Vokietijos.

Šiose pratybose bus treniruojamas ir vertinamas Vokietijos kariuomenės 21-osios šarvuotosios brigados, taip pat Danijos, JAV ir Jungtinės Karalystės karių pasirengimas vykdyti NATO priešakinių pajėgų kovinių grupių užduotis.

Tuo metu Lietuvoje dislokuotam NATO priešakinių pajėgų batalionui vadovaujanti mechanizuotoji pėstininkų brigada „Geležinis Vilkas“ dalyvaus vertinamosiose pratybose Generolo Adolfo Ramanausko Kovinio rengimo centre Nemenčinėje ir Generolo Silvestro Žukausko poligone Pabradėje.

Lietuvos kariuomenės Gynybos štabo sudaryta vertintojų grupė testuos brigadą, kaip ji pasiruošusi atlikti gebėjimo planuoti, koordinuoti ir vadovauti užduotis, efektyviai integruojant NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinė grupę.

Nuo 2017 metų NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinė grupė dislokuota Rukloje ir yra integruota į brigados „Geležinis Vilkas“ sudėtį. Sąjungininkų kariai kartu su brigados kariais nuolat dalyvauja karinio rengimo programoje.

NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinei grupei vadovauja Vokietija. Nuo dislokavimo pradžios kartu su Lietuvos kariais jau treniravosi daugiau nei 8 tūkst. karių iš devynių NATO valstybių – Vokietijos, Norvegijos, Nyderlandų, Belgijos, Čekijos, Islandijos, Liuksemburgo, Kroatijos bei Prancūzijos.


Šiame straipsnyje: kariaipratybosGeležinis vilkas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių