BPC pradėjo tarnybinį patikrinimą dėl tragiško gaisro Alytaus rajone

  • Teksto dydis:

Bendrasis pagalbos centras (BPC) pirmadienį pradėjo tarnybinį patikrinimą dėl balandžio pradžioje Alytaus rajone kilusio gaisro, per kurį žuvo trys vaikai ir jų mama.

Aiškinsis aplinkybes

Kaip antradienį pranešė BPC, per tarnybinį patikrinimą bus nustatytos aplinkybės, kaip buvo priimami pagalbos skambučiai ir siunčiamos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos.

Dienraštis „Lietuvos rytas“ antradienį pranešė, kad Alytaus rajone, Mančiūnų kaime, per gaisrą žuvusi moteris su trimis mažamečiais vaikais skambino į BPC ir mėgino išsikviesti pagalbą. Esą atsiliepęs BPC darbuotojas sunkiai susikalbėjo su skambinančiąja, pranešusia apie gaisrą.

Moteris esą niekaip nesugebėjo pasakyti, kur kilo gaisras, o BPC nesugebėjo nustatyti, iš kur skambinama.

Gaisro vieta buvo nustatyta

Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis sako, kad Bendrojo pagalbos centro (BPC) operatorius galėjo padaryti klaidų, reaguodamas į iškvietimą dėl tragiškai pasibaigusio gaisro Alytaus rajone, Mančiūnų kaime.

Šiame gaisre balandžio pradžioje žuvo moteris su trimis mažamečiais.

„Šiandien teigti, kad buvo paskambinta ir nebuvo nustatyta vieta, tikrai negalime. Atvirkščiai - kol kas prielaidos yra, kad vieta buvo nustatyta. Dėl ko buvo tokia reakcija operatoriaus, tyrimas išsiaiškins, bet, matyt, kad gali būti čia esminis dalykas žmogiškasis faktorius“, - žurnalistams antradienį sakė ministras.

Pasak S.Skvernelio, Alytaus policija atlieka ikiteisminį tyrimą dėl netinkamo pareigų atlikimo. Galbūt netinkamai į iškvietimą reagavęs operatorius šiuo metu turi nedarbingumo lapelį.

Bendrojo pagalbos centro viršininkas Audrius Čiuplys savo ruožtu teigia, kad tarnybinis tyrimas parodys, ar BPC operatorius, kuris po pirmojo pranešimo apie gaisrą neišsiuntė ugniagesių į įvykio vietą, reagavo tinkamai. Tai padaryta tik po antrojo skambučio.

„Buvo nepilnos 8 minutės tarp tų dviejų skambučių. Kai antrasis skambutis jau atėjo ir buvo aišku, kur tai atsitiko, tada buvo iš karto nedelsiant išsiųstos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos, kurių pirmosios atvyko šeštą minutę nuo skambučio“, - per spaudos konferenciją antradienį sakė A.Čiuplys.

Jis negalėjo patvirtinti, kad operatorius nelaimės vietą žinojo jau po pirmojo skambučio.

„Mes dabar negalime pasakyti visko, ką matė ar ką žinojo operatorius, kuris atsiliepė į tą pirmąjį skambutį, apie kurį mes kurį laiką nežinojome. Tai to tyrimo metu ir bandysime išsiaiškinti visas aplinkybes stebėdami informacinės sistemos įrašus, bandydami ištraukti visus duomenis, kurie yra informacinėj sistemoj“, - aiškino BPC viršininkas.

Jis taip pat aiškino, kad skambinančiojo koordinatės, kurias gauna BPC operatorius, nenurodo visiškai tikslios nelaimės vietos.

„Vietos nustatymo duomenys nereiškia, kad (...) gali rodyti tokį spindulį, kuris sieks nuo šimto iki kelių šimtų metrų. Jeigu jūs būsite užmiestyje, tas spindulys gali siekti nuo kelių iki keliolikos ar net iki 30 kilometrų. Tai priklauso nuo mobiliojo ryšio operatoriaus bazinės stoties - kokią zoną dengia ta stotis. Rodo ne pačią vietą, iš kurios žmogus skambina, o rodo bazinę stotį. Ir taip yra visoje Europoje“, - pasakojo A.Čiuplys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaip pasauliui

kaip pasauliui portretas
paaiškinsit,TAIKOS METU,NE STICHIJOS,NE NUSIKALTIMO SLĖPIMU - dėl aplaidumo,žioplumo ir neprofesiolumo - SUDEGA GYVI ŽMONĖS.Galvoj netelpa,kokioj valtybėj aš gyvenu......

Alisa

Alisa portretas
112 -atsako robotas BESMEGENIS užprogramuotas pagal instrukcijas,greit visa LIETUVA sudegs,paskęs,nukraujuos.....,keiskit šabloną . super konkursai , atranka,o žmonės gyvi sudega "NX",pasodinkit žmogų su galva,o ne blondię vištą į tarnybą įkištą per protž,ką statutinių pencininkų nėra-darbo patirtis 100:100
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių