B.Nemcovas: Lietuva – demokratiška, Rusija – autoritarinė šalis

Vienas iš Rusijos opozicijos lyderių Borisas Nemcovas sako, kad Vilniaus ir Maskvos santykiai yra prasti, nes Lietuva yra laisva ir demokratinė šalis, o Rusija - autoritarinė policinė valstybė.

„Daugeliu atvejų (santykiai) sudėtingi ar net prasti. Vyrauja didelis nepasitikėjimas, nes Lietuva yra laisva ir demokratinė šalis, o Rusija – autoritarinė policinė valstybė. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas jus laiko amerikiečių šnipais, o tai yra visiška paranoja“, - pirmadienį paskelbtame interviu „Lietuvos rytui“ sakė B.Nemcovas.

„Viskas išsispręstų, jeigu Rusija būtų demokratinė šalis, mat Lietuvoje niekas demokratijos nebijo. Dvišalių santykių pagerėjimas būtų naudingas visiems, bet kol kas jie negerėja. Rusija ir Lietuva kalba skirtingomis kalbomis“, - sakė politikas.

Kalbėdamas apie Rusijos demokratizaciją, B.Nemcovas svarstė, kad pokyčiai gali įvykti per kelerius metus: „Viskas pasikeis, kai Rusija bus demokratinė šalis. Kada tai įvyks? Darau viską, kad tai įvyktų kuo greičiau. Reikėtų kalbėti ne apie dešimtmečius, o apie kelerius metus“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Idomu

Idomu portretas
Ar jis tikrai durnas, ar tik apsimeta?

vidma

vidma  portretas
Nieko viena diena ir pas tave amerikonas atvarys daryt demokratijos , pazuresim ar taip pat sypsosis kaip dabar ..... Mes jau turim ta demokratija jau pro sikna lenda .... runkeliai ir marionetes seime ,puse gyventoju dibilu ir veltedziu Trecdalis tautos patepe slides .....Gerai gyvenam .

Ale

Ale portretas
Taip, Rusija tikrai autoritarinė, ir kaži ar pasikeis, jei visuomenė bus tokia kvaila, kaip ir čia užsilikę homosovietikus avigalviai.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių