Birštone oro balionu pakilo milžiniška trispalvė

LRT inicijuota akcija „Keliu vėliavą“ sulaukia vis daugiau susidomėjimo – trečiadienio rytą prie jos prisijungė Birštonas. Miesto oreiviai sumanė didžiulę trispalvę į padangę iškelti oro balionu.

„Visa Lietuva žymi Lietuvos šimtmetį. Birštonas taip pat nori prisidėti prie šios iškilmingos datos. Ilgai galvojome, kaip tai galėtume padaryti, ir padaryti kitaip. Kažkada Birštonas buvo paskelbtas karšto oro balionų sostine. Pagalvojome, kad būtų gražu iškelti vėliavą virš Birštono ir priminti žmonėms, kaip smagu yra turėti savo laisvą Lietuvą. Mums labai smagu, kad galime prisidėti prie LRT akcijos „Keliu vėliavą“, – laidai „Labas rytas, Lietuva“ pasakojo Birštono merė Nijolė Dirginčienė.

Merė patikino, jog idėją į padangę iškelti 20 metrų ilgio ir 4,5 metrų pločio vėliavą pasiūlė oreiviai. „Birštonas yra siejamas su oro balionais – jau daugiau kaip trisdešimt metų balionai čia kyla į dangų. Mums pasirodė graži mintis, jog trispalvė pakiltų į dangų nešama oro baliono. Vėliava – ne vienintelis Lietuvos simbolis. Ir pats balionas yra su užrašu „Lietuva“. Nuo 2017-ųjų pradžios skraidome po pasaulį, reprezentuodami Lietuvą“, – kalbėjo oreivių klubo „Audenis“ vadovas Žydrūnas Kazlauskas.

Jo teigimu, nors žiemą mūsų šalyje skraidyti oro balionu nėra įprasta, trečiadienio ryto oras tam – palankus. „Žiemos pas mus dažniausiai būna šlapios, kas oreiviams yra nepatogu – kupolai mirksta, vėliau jų negalime išdžiovinti, o toks oras, koks yra dabar – tinkamas: šiek tiek skrebena šaltukas, dingsta drėgmė, jaučiama šiek tiek vėjo – puikios sąlygos kilti“, – įsitikinęs Ž. Kazlauskas.

Plačiau – vaizdo įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klp

Klp portretas
Puiku ideja. Dekui.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių