Beveik 2 tūkst. jaunuolių išlaikė stojamuosius egzaminus į menų programas

  • Teksto dydis:

1822 stojantieji išlaikė stojamuosius egzaminus į meno srities studijų programas, o 748 stojantieji gavo teigiamą motyvacijos vertinimą, kuris būtinas pretenduojant į pedagogo kvalifikaciją suteikiančias studijų programas, pranešė Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacija bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO).

Penktadienį baigėsi pagrindinė stojamųjų egzaminų į aukštųjų mokyklų studijų programas sesija.

Šiemet pasirinkusiųjų meno srities studijų programas buvo 1889, o švietimo ir ugdymo krypčių studijų programas – 1383 stojantieji.

Daugiausia – 388 stojantieji – egzaminus išlaikė į dizaino krypties koleginių studijų programas ir 318 – į universitetinių studijų programas.

Egzaminus į muzikos krypties universitetinių studijų programas išlaikė 231 stojantysis, dailės krypties – 186, architektūros – 147, teatro ir kino – 132, pedagogikos – 82. Koleginių studijų fotografijos ir medijų krypties stojamąjį egzaminą išlaikė 133 asmenys.

Pirmadienį prasidėjusioje papildomoje stojamųjų egzaminų sesijoje dalyvaus šeši stojantieji: keturi pretenduojantys į meno srities studijų programas universitetuose ir du – kolegijose. Antradienį papildomoje motyvacijos vertinimo sesijoje dalyvaus 18 stojančiųjų.

Papildomoje sesijoje gali dalyvauti tik tie stojantieji, kurie užsiregistravo egzaminams ar motyvacijos vertinimui pagrindinėje sesijoje, bet nedalyvavo juose dėl ligos ar kitos pateisinamos priežasties.

Stojamuosius egzaminus išlaikę asmenys pretenduoja į valstybės finansuojamas studijų vietas ir studijų stipendijas. Išlaikius motyvacijos įvertinimą prie konkursinio balo pridedamas 1 arba 2 balai, 0 balų įvertinimą gavęs stojantysis laikomas neišlaikiusiu ir negali dalyvauti konkurse į valstybės finansuojamas studijų vietas.

Likus kiek daugiau nei savaitei iki prašymų registravimo pabaigos, LAMA BPO informacinėje sistemoje užsiregistravo beveik 26,5 tūkst. norinčiųjų studijuoti universitetuose ir kolegijose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių