Bendruomenių kūrimuisi - finansinė parama

Vyriausybė, siekdama skatinti gyventojų bendruomenių kūrimąsi ir jų veiklą, didinti jų įtaką sprendžiant vietos problemas, ketina tam skirti finansinę paramą.

Tai numatyta Vidaus reikalų ministerijos parengtoje ir Vyriausybės patvirtintoje Gyventojų bendruomenių finansinio rėmimo programoje. „Bendruomenių aktyvi veikla yra vienas iš pagrindinių veiksnių, kurie didina ir skatina žmonių visuomeninį, pilietinį ir ekonominį aktyvumą, gyvenimo aplinkos gerinimą. Deja, šiuo metu tai paremta daugiausia bendruomenių lyderių, aktyvių narių entuziazmu ir asmeninėmis lėšomis“, - teigiama antradienį išplatintame Vyriausybės spaudos tarnybos pranešime.

Programoje numatyta inicijuoti bendruomenių veiklos tyrimus, apžvalgas, studijas, sudaryti galimybes šių bendruomenių atstovams geriau pasirengti atstovauti savo bendruomenėms ir rūpintis jų interesais. Taip pat skatinti bendruomenių bendradarbiavimą su valstybės ir savivaldybių institucijomis, skatinti vietos gyventojus prižiūrėti savo teritoriją, plėtoti ir organizuoti vietovės kultūrinį ir sportinį gyvenimą.

Numatoma, jog programos priemonėms įgyvendinti 2009–2011 metais iš valstybės biudžeto reikėtų skirti 1,7 mln. litų. Prie programos rėmimo raginamos prisidėti ir savivaldybės.


Šiame straipsnyje: bendruomenėsparama

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių