Bendrovė ministrui paliko įspūdį

Izraelio užsienio reikalų ministras Avigdoras Libermanas, vakar apsilankęs TEVA grupės narės ir Lietuvos biofarmacijos lyderės "Sicor Biotech" gamybos padalinyje, susipažino su biotechnologijų mokslo pažanga Lietuvoje.

Aukštų Izraelio pareigūnų delegacija ir Lietuvos diplomatinio korpuso atstovai įvertino pasaulinio lygio lietuvių mokslininkų laimėjimus, spartų bendrovės augimą, jų produktyvų bendradarbiavimą su Izraelio ir kitų šalių aukštųjų technologijų ekspertais.

"Lietuva gali didžiuotis išties aukštu mokslo išsivystymo lygiu šalyje. Lietuvoje investavusi Izraelio kapitalo bendrovė TEVA yra viena didžiausių bendrovių Izraelyje ir užima stiprias pozicijas didžiosiose pasaulio rinkose. Šios investicijos liudija ne tik puikią jūsų šalies mokslininkų kvalifikaciją aukštųjų technologijų srityje, bet ir yra puikus šalių bendradarbiavimo pavyzdys. Tikiuosi, kad panašių projektų ateityje daugės", – sakė A.Libermanas.

Pasak jo, valstybių vadovų pareiga yra sukurti draugišką bendradarbiavimo atmosferą, užtikrinti Lietuvos ir Izraelio bendrovėms palankias veiklos sąlygas, pavyzdžiui, oficialius susitarimus, kad būtų išvengta dvigubo apmokestinimo.

Delegaciją lydėjęs Lietuvos ambasadorius Izraelyje Darius Degutis teigė, kad TEVA investicijos šalyje tapo rimtu signalu kitiems investuotojams. Pasak jo, nuolatinis Lietuvoje investavusios bendrovės rezultatų augimas, rinkų plėtra liudija rinkos patikimumą, gerą funkcionavimą ir patrauklias sąlygas verslui. "Negali nepadaryti įspūdžio tai, kad įmonė turi aiškią veiklos strategiją, nuolat auga, o savo veiklą grindžia moderniosiomis technologijomis" – susipažinęs su "Sicor Biotech" laimėjimais teigė ambasadorius.

"Lietuvos strateginis tikslas – aukštųjų technologijų plėtra. Izraelis gali būti geras pavyzdys ir puiki mokykla, kaip skatinti šio profilio bendrovių kūrimąsi. Šiandien Izraelyje veikia daugiau nei 300 biotechnologijų bendrovių, o Lietuvoje tokių įmonių – vos kelios. "Sicor Biotech" pavyzdys įrodo, kad turime kuo puikiausių galimybių plėsti bendradarbiavimą su Izraelio bendrovėmis ir taip priartėti prie Lietuvos, kaip aukštųjų technologijų šalies, vizijos", – pabrėžė TEVA grupės narės "Sicor Biotech" generalinis direktorius prof. Vladas Algirdas Bumelis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių