Bendrasis pagalbos telefonas - tik po penkerių metų

Šiuo metu tik Vilniuje veikiantis bendrasis pagalbos telefonas 112 po penkerių metų turėtų apimti visą Lietuvą. Vyriausybė tam ketina skirti daugiau nei 90 mln. litų.

Tai numatyta Vyriausybei pateiktoje Bendrojo pagalbos telefono numerio 112 infrastruktūros plėtros programoje. Ją Ministrų kabinetas planuoja svarstyti trečiadienį.

Programoje teigiama, kad iki 2013 m. turi būti sukurta infrastruktūra, sudarysianti sąlygas užtikrinti, jog paskambinus telefonu 112 skubiai būtų reaguota į pagalbos prašymą ir suteikta pagalba visoje Lietuvos teritorijoje.

Šiuo metu Bendrasis pagalbos centras (BPC) veikia tik Vilniaus mieste ir dalyje Vilniaus rajono. Centro darbuotojai atsako į pagalbos skambučius bendruoju telefonu 112 ir kitais pagalbos telefonais: ugniagesių-gelbėtojų, policijos, greitosios medicinos pagalbos.

Kitose šalies vietose pagalbos skambučius priima 59 policijos budėtojų padaliniai, 48 priešgaisrinių gelbėjimo tarnybų valdymo punktai, 59 greitosios medicinos pagalbos paslaugas teikiančios įstaigos.

"2013 m. baigus diegimo darbus centralizuota sistema veiks visoje šalyje. O paskui bus galima atsisakyti senųjų numerių", - BNS sakė Bendrojo pagalbos centro viršininko pavaduotojas Tadas Maroščikas.

Bendrasis pagalbos telefonas Lietuvoje pradėtas kurti 2004 m. Iki šių metų tam išleista 16 mln. litų. Dar 90,77 mln. litų numatoma išleisti, kad jo diegimas būtų baigtas.

Pasak T. Maroščiko, už minėtus pinigus bus plečiama informacinė centro sistema bei įsigyti arba rekonstruoti keturi pastatai. BPC savo būstines turės Alytuje, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Vilniuje.

BPC viršininko pavaduotojas teigė, kad sostinėje centrui ketinama statyti naują pastatą. Jis jau suprojektuotas ir turėtų iškilti Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentui priklausančiame sklype Antakalnyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių