Bėglį su automatu paleidę policininkai bausmės dar nesulaukė

  • Teksto dydis:

Tarnybinis patikrinimas dėl pareigūnų, kurie paleido bėglį Igorį Molotkovą su policijos automatu „Kalašnikov“, sustabdytas, kol vyksta ikiteisminis tyrimas, sako ministras.

„Kiek aš žinau, prokuratūra perdavė tą dalį medžiagos, kas susiję su pačia nusikalstama veika, dėl automato pagrobimo ir pasišalinimo. Kol kas tikrai negirdėjau, kad būtų procesinis vertinimas per baudžiamojo kodekso prizmę dėl pareigūnų pareigų atlikimo ar neatlikimo. Kada bus procesinis sprendimas priimtas, policija galės pabaigti tarnybinį patikrinimą“, - sakė S.Skvernelis, žurnalistų paklaustas, ar nubausti bėglį su automatu paleidę pareigūnai.

Generalinės prokuratūros duomenimis, šių metų lapkričio 19 dieną du Švenčionių rajono policijos komisariato pareigūnai po ilgų klaidžiojimų po sveikatos priežiūros įstaigas, esančias Vilniuje, vežė 1991 metais gimusį kaltinamąjį I. Molotkovą atgal į Švenčionių policijos areštinę, tačiau gavę papildomą užduotį, užvažiavo į Vilniaus miesto šeštąjį policijos komisariatą.

Nors kaltinamajam rankos priekyje buvo surakintos antrankiais, automobilio galinės durelės iš vidaus užblokuotos, pareigūnams išlipus iš automobilio I.Molotkovas pagrobė automobilio priekyje paliktą automatinį ginklą su šovinių dėtuve. Įtariamasis, grasindamas panaudoti ginklą, pareigūnus pareikalavo sėsti į automobilį - šie, matydami pavojų gyvybei, pasišalino, o pats sulaikytasis išlipo pro priekines dureles ir peršokęs komisariato kiemo tvorą pabėgo.

I.Molotkovo paieškoms pasitelkta apie 3 tūkst. pareigūnų, pasieniečių sraigtasparnis, budėjo policijos antiteroristinių operacijų rinktinė „Aras“. Jis po penkių valandų rastas savo namuose.

Generalinė prokuratūra skelbia, jog kol kas baigta tik viena ikiteisminio tyrimo dalis, kuri buvo susijusi su I. Molotkovo veiksmais. Tuo tarpu Švenčionių rajono policijos kelių pareigūnų veiksmai, kurių ginklą I. Molotkovas buvo pagrobęs, dar tiriami, todėl ir įrašas kol kas negali būti pateiktas susipažinti visuomenei.

Ministras S.Skvernels po I. Molotkovo pabėgimo ir prezidentės Dalios Grybauskaitės kritikos dėl įvykio buvo pranešęs apie atsistatydinimą, tačiau po pokalbio su premjeru Algirdu Butkevičiumi apsisprendė likti poste.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaip

kaip portretas
galima savus bausti jei visi vienodi juk atpirkimo /ozys/ ses tai gal viskas nurims ir vel darisim ka norim...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių