Bėgime mirusių karių šeimoms paremti dalyvaus ir NATO kariai

  • Teksto dydis:

Vilniaus Vingio parke šeštadienį rengiamo bėgimo „In Memoriam“, skirto šiais metais mirusiems 6 kariams atminti, organizatoriai sako, kad visos jo metu suaukotos lėšos bus skirtos šiemet mirusių karių šeimoms paremti. Dalyvauti iš karto po vidurdienio prasidedančiame bėgime jau užsiregistravo apie 200 žmonių, o kartu su lietuviais bėgs ir Lietuvoje dislokuotų NATO pajėgų kariai iš Danijos ir JAV.

„Šiemet tas bėgimas gimė iš to, kad mes Vilniaus maratono bėgime netekome - mirė mūsų karininkas majoras Burokas (Lietuvos kariuomenės husarų bataliono štabo viršininkas majoras Vytautas Burokas - BNS) - nuostabus karininkas, ir mes pasitarusios su birutietėmis nutarėm, kad turime šiemet surengti bėgimą ir paremti ne tik Buroko, bet ir šiemet mirusų dar penkių karių šeimas“, - LRT radijui sakė renginio organizatorės Lietuvos didžiosios kunigaikštienės Birutės karininkų šeimų moterų Vilniaus draugijos pirmininkė Daiva Norkuvienė.

Pasak jos, renginio metu jo dalyviai bus kviečiami aukoti: „Pasitiksime dalyvius su pyragais, su karšta arbata. Ta auka daugiau simbolinė. Galiu pasidžiaugit, kad žmonės aukoja ir nemažas pinigų sumas, noriu padėkoti jiems“.

Birutietė Indrė Kuizinienė sakė, jog renginio tikslas - ne tik pagerbti žmones, kurie tarnauja Tėvynei Lietuvai, bet ir padėkoti jiems už tarnybą: „Svarbu dalyvauti todėl, kad atiduotume pagarbą jiems ir prisidėti prie palaikymo jų šeimoms“.

Lietuvos kariuomenės sausumos pajėgų štabo karininkas Marijus Geležiūnas teigė, jog ilgiausia bėgimo trasa yra 6 kilometrai, o vaikams numatyta 1 km ilgio trasa.

„Kariams tas atstumas nėra didesnis iššūkis, mes laikome fizinio rengimo normatyvus, tai nėra kažkas ekstremalaus, tuo labiau, kad tokiam kilniam tikslui mes galime ne tik 6, bet ir 12 kilometrų nubėgti (...) Pas mus Lietuvoje šiuo metu esančių rotacinių šalių - Danijos ir JAV kariai taip pat dalyvaus, iš Lietuvos kariuomenės sausumos pajėgų turėsime apie 200 karių, kurie registravosi, bet žinau tikrai ne vieną, kurie ateis su savo šeima“, - LRT radijui sakė M.Geležiūnas.

Bėgimas prasidės 12.15 val., o jį į registruotis galima nuo 10.30 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių