Be smaigų ant ledo lipantiems žvejams grės baudos

Ant ledo norintys žvejoti asmenys privalės su savimi turėti specialius smaigus, skirtus padėti įlūžusiam žmogui išlipti iš vandens.

Tai aplinkos ministras Valentinas Mazuronis numatė naujose Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklėse.

Naujosios taisyklės numato, kad neturintiems smaigų žvejams gresia įspėjimas arba bauda nuo 25 iki 200 litų. Anot Aplinkos ministerijos pranešimo, baudos turėtų būti kraštutinė priemonė, kuri bus taikoma itin retai.

„Kasmet prasidėjus šaltajam sezonui ar jam baigiantis, išgirstame apie beprasmiškas poledinės žūklės mėgėjų žūtis. Šį sezoną tokių atvejų jau irgi buvo. Įtikinėjimai ir perspėjimai, kad ledas plonas ir lipti ant jo nesaugu, deja, ne visuomet paveikia. Todėl būtina imtis papildomų veiksmų“, - pareiškė ministras.

Jo teigimu, smaigai – minimali, nebrangiai kainuojanti, bet pakankamai veiksminga priemonė, kuri gali padėti išgelbėti žvejų gyvybes.

Smaigus rekomenduojama nešiotis taip, kad netikėtai įlūžus jais būtų galima operatyviai pasinaudoti. Dažniausiai žvejai juos nešiojasi pasikabinę ant kaklo.

Smaigus galima įsigyti žūklės prekių parduotuvėse, kainuoja apie 20 litų, arba pasidaryti patiems.

„Esu tikras, kad žvejai palankiai įvertins šią naujovę. Juolab kad ne vienas iš jų yra ir pats užsiminęs apie jos būtinybę. O kol kas visus poledinės žūklės mėgėjus norėčiau dar kartą perspėti, kad šiuo metu ledas yra labai plonas, ant jo lipti išties pavojinga“, - Aplinkos ministerijos išplatintame pranešime cituojamas ministras.

Pernai ugniagesiai gelbėtojai 27 kartus vyko ant užšalusių vandens telkinių, kur išgelbėjo 57 žmones ir ištraukė penkis skenduolius.


Šiame straipsnyje: žvejailedassmaigaižūklė

NAUJAUSI KOMENTARAI

info Lietuvos žemė

info Lietuvos žemė      portretas
Visiems visiems visiems Vengrijos įstatymų leidėjai gruodžio 17 dieną didele persvara nubalsavo už konstitucijos pataisą, uždrausiančią užsieniečiams pirkti žemės ūkio sklypus. Išsaugokim protėvių palikimą Lietuvą savo vaikams. Burkimės ir organizuokim referendumą. Nes ... Lietuvos žemių išpardavinėjimas užsieniečiams yra sukčių sumanytas Lietuvos naikinimas. Registracija: tel. 8 698 02118 pranciskus.sliuzas@kaisiadorys.lt

www

www portretas
taigi jiems europos miljardu dar maza reikia numauti paskutines kelnes

Tautvydas

Tautvydas portretas
Šaunuoliai, tikrai geras sprendimas, plojimai Valentinui Mazuroniui už tokį sprendimą.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių