Be licencijų – 15 socialinės globos įstaigų

  • Teksto dydis:

Nuo sausio privalomas licencijas įgijo ne visos stacionariosios socialinės globos paslaugas teikiančios įstaigos.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija informavo BNS, kad licencijų dar neturi 15 iš 409 šalyje veikiančių tokių įstaigų.

Ministerija taip pat pažymi, kad 14 iš licencijų neturinčių įstaigų yra užsiregistravusios licencijavimo procesui palengvinti sukurtoje elektroninėje sistemoje ir, tikimasi, artimiausiu metu licencijas įgis.   

Anot ministerijos pranešimo žiniasklaidai, nuo sausio 1 dienos socialinę globą šalyje teikia tik licencijas įgiję socialinės globos teikėjai.

„Tikimasi, kad socialinės globos licencijavimas padės užtikrinti minimalią socialinės globos kokybę, teikiamą senyvo amžiaus žmonėms, neįgaliesiems, vaikams, asmenims, priklausomiems nuo psichoaktyvių medžiagų“, - aiškina ministerija.

Licencijos išduotos įvertinus pagrindinius kriterijus, susijusius su socialinės globos įstaigų personalo skaičiumi ir struktūra, gyvenamųjų kambarių plotu, tenkančiu vienam gyventojui, higienos patalpų skaičiumi, saugumo užtikrinimu, personalo išsilavinimu ir kvalifikacija ir pan.

Reikalavimas įgyti licenciją socialinei globai teikti buvo numatytas 2006 metais priimtame Socialinių paslaugų įstatyme. Siekiant suteikti socialinės globos teikėjams ilgesnį laikotarpį pasirengti, licencijavimo data kartą buvo nukelta – planuota reikalavimą gauti licenciją socialinės globos teikėjams taikyti nuo 2010 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NA NA

NA  NA portretas
kas ir kaip , išduoda socialinė licenziją , lietuvoje , realiai _______ turi pinigų kyšiui ,turi ir licenziją ,,,,kaip pavyzdį , pateiksiu apie kauno vaikų šeimynas _______šeimyna " juredita "atseit globoja 11 vaikų ,nuo 2metų iki 16metų ,vaikams TRŪKSTA , gyvenamo ploto ,sanitarinės ,ugdymo ,sveikatos ,mokymosi ,priežiūros ,______vyresni vaikai , vartoja alchogolį ,rūko žolę ,vagia ______vaikus prižiūri ,tik viena ateinanti savanorė ,ant kurios yra užkrauta visa šeimynos krizė ,TAIP VEIKIA KAUNO ŠEIMYNOS ,,,,,,sėkmės gelbėti kauno šeimynas ,,,,,,,
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių