Bandomasis „Misija Sibiras“ žygis: 52 km ir sutvarkyta partizanų sodyba

Šiemet projektas „Misija Sibiras 2018“ sulaukė rekordinio skaičiaus savanorių.

Organizatoriai gavo 967 atrankos anketas, o savaitgalį prasidėjo antrasis atrankos etapas į bandomąjį „Misija Sibiras 2018” žygį. Bandomajam žygiui atrinkti 80 kandidatų. Norintieji patekti į ekspediciją per dvi dienas įveikė 52 km bandomąjį žygį Lietuvos miškais, pelkėmis ir upių pakrantėmis, o finišavo Kernavėje.

„Tiesa, sugrįžo ne visi – dalis pasitraukė pirmąją, dalis antrąją dieną. Žygis turėjo savo iššūkių, buvo įveikta 52 km, ne tik žygiuojama, bet ir darbuojamasi. Sutvarkytos partizanų brolių Bagdonavičių gimtosios sodybos vietos, o ir pats žygis buvo kupinas iššūkių, reikėjo ne tik miško takeliais keliauti, bet ir keltis per upes, bristi per pelkes, lipti į šlaitus, leistis nuokalnėmis“, – apie žygį pasakoja projekto vadovė Raminta Kežėlytė.

Po šio etapo bus suformuotos dvi galutinės ekspedicijos „Misija Sibiras“ komandos po 12 žmonių. 24 žygeiviai liepos 17-ąją Sibire, Krasnojarsko krašte, keliaus dviem skirtingais maršrutais ir tvarkys tremtinių kapus. Per vieną ekspediciją planuojama sutvarkyti maždaug 10 kapinių, o šiemet išvyksiančios dvi ekspedicijos komandos turėtų padidinti darbų mastą.

Išsamiau – reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių