Bandoma keisti atrankos į valstybės tarnybą tvarką

Vyriausybė nori keisti atrankos į valstybės tarnybą tvarką. Be dabar esamų egzaminų raštu ir žodžiu siekiama nustatyti, kad pretendentams galėtų būti pateikiama ir praktinė užduotis.

Ministrų kabinetas pritarė Vidaus reikalų ministerijos parengtam Valstybės tarnybos įstatymo kai kurių straipsnių pakeitimo įstatymo projektui ir teiks jį svarstyti Seimui.

Kaip rašoma Vyriausybės spaudos tarnybos pranešime, taip siekiama tobulinti priėmimą į valstybės tarnybą ir įtvirtinti galimybę efektyviau patikrinti pretendentų gebėjimus atlikti valstybės tarnautojo pareigybės apraše nustatytas funkcijas.

„Pakoreguotos įstatymo nuostatos leistų visapusiškai objektyviai patikrinti pretendentų būtinus gebėjimus atlikti valstybės tarnautojo pareigybės aprašyme nustatytas funkcijas, pavyzdžiui, kompiuterinio raštingumo ar užsienio kalbų rašymo įgūdžius. Pagal dabar galiojančias įstatymo nuostatas, egzamino žodžiu metu galima patikrinti tik pretendentų užsienio kalbų kalbėjimo ir supratimo gebėjimus, o rašymo gebėjimų – ne“, - teigiama pranešime.

Įstatymo projekte siūloma nustatyti, kad konkurso į valstybės tarnautojo pareigas metu pretendentams gali būti pateikiama praktinė užduotis. Šiuo metu pretendentai egzaminuojami raštu (testas) ir žodžiu (praktinė užduotis).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių