Baltijos šalyse veiks Rusijos opozicinio leidinio „Novaja gazeta“ portalas

  • Teksto dydis:

Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje ketvirtadienį pradeda veikti autoritetingo Rusijos opozicinio leidinio „Novaja gazeta“ portalas Baltijos šalims.

Naujasis portalas „Novaja gazeta – Baltija“ bus prieinamas adresais novayagazeta.ee, novayagazeta.lt ir novayagazeta.lv., sakė BNS šio tinklalapio redaktorius Olegas Kofmanas.

Duodama interviu BNS, „Novaja Gazeta“ atstovė Baltijos šalims ir Šiaurės Europai Marija Jepifanova sakė, kad naujasis projektas nebus Rusijoje nuo 1993 metų leidžiamo laikraščio „Novaja gazeta“ „veidrodinė kopija“.

„Mūsų pagrindiniai skaitytojai – Estijos, Latvijos ir Lietuvos gyventojai. Todėl medžiaga apie Rusiją ir pagrindinio leidinio rusų autorių tekstai užims daug vietos „Novaja gazeta – Baltija“ portale, bet nebus pagrindinė“, – pabrėžė ji.

„Pirmiausiai orientuosimės į tai, kas įdomu skaitytojams Baltijos šalyse. Na, o jiems įdomu žinoti, kas vyksta jų pačių šalyse. todėl renkame savas žurnalistų komandas, sudarytas iš Baltijos šalių žurnalistų, rašančių rusų kalba. Tariamės dėl bendradarbiavimo su ekspertais, politologais, kultūros veikėjais, gyvenančiais ir dirbančiais Baltijos šalyse“, – sakė M.Jepifanova.

Kalbėdama apie naujojo portalo turinį, M.Jepifanova sakė, kad šio projekto kūrėjams akivaizdu, jog Baltijos regione egzistuoja paklausa informacijai rusų kalba.

„Daugiausiai informacijos Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje skelbiama estų, latvių ir lietuvių kalbomis. Vietos naujienų agentūros siūlo pirmiausiai naujienas – tai yra, operatyvią, bet trumpą informaciją. Tuo tarpu Rusijoje „Novaja gazeta“ yra visuomeninis politinis leidinys, pasižymintis labai aiškia analitine pakraipa. Būtent tai norime išsaugoti Baltijos šalyse“, – aiškino projekto atstovė.

O.Kofmanas ir M.Jepifanova sakė BNS, kad portalas Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje kol kas skelbs turinį tik rusų kalba, o vėliau, jeigu šis projektas bus sėkmingas, bus sprendžiamas klausimas dėl publikacijų lietuvių, latvių ir estų kalbomis.

„Novaja gazeta – Baltija“ steigėja tapo Rusijos laikraščio partnerė Estijoje „Avatud Uhendus Informbureau“, kuri pasirašė susitarimą dėl licenciavimo su Rusijos bendrove.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių