Baltijos šalyse rengiamos NATO pratybos

Oro policijos misiją vykdantys JAV kariai kartu su trijų Baltijos šalių kolegomis, taip pat Danijos, Čekijos ir Lenkijos kariais Baltijos valstybėse šiandien rengia bendras karines pratybas.

Šiais mokymais siekiama tęsti Baltijos valstybių oro erdvės stebėjimo sistemos integravimą į bendrąją NATO oro gynybos sistemą. Pratybų tikslas yra stiprinti sąveiką tarp trijų Baltijos valstybių nacionalinių centrų ir oro navigaciją koordinuojančių institucijų, Lietuvoje dislokuotų ir oro policijos funkcijas vykdančių NATO karinių vienetų bei kitų NATO šalių, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Pratybose, kurios vyks Lietuvos, Latvijos ir Estijos oro erdvėje, dalyvauja Danijos, Čekijos ir Lenkijos naikintuvai, taip pat Jungtinėje Karalystėje dislokuoti JAV naikintuvai. Naikintuvai nebus dislokuoti Lietuvoje, po pratybų jie grįš į savo dislokacijos vietą.
Pratybų metu bus naudojami ir šiuo metu oro policijos misiją vykdantys JAV naikintuvai, dislokuoti Aviacijos bazėje Šiauliuose.

Pratybose dalyvausiančių naikintuvų valdymas ir pratybų veiksmų koordinavimas bus atliekamas iš Valdymo ir pranešimų centro Karmėlavoje.


Šiame straipsnyje: pratybosBaltijos šalysNATO

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių