Baltijos šalys ragina stiprinti karinį bendradarbiavimą su Ukraina

  • Teksto dydis:

Lietuvos, Latvijos ir Estijos parlamentų užsienio reikalų komitetai (URK) ragina Europos Sąjungą (ES) ir NATO stiprinti karinį bendradarbiavimą su Ukraina ir įvesti platesnes ekonomines bei politines sankcijas Rusijai.

Penktadienį išplatintame URK pareiškime griežtai smerkiamas Rusijos ginkluotųjų pajėgų įsiveržimas į Ukrainos teritoriją.

„Tikslingi Rusijos Federacijos veiksmai, pažeidžiantys dvišalius ir daugiašalius susitarimus dėl Ukrainos suvereniteto ir teritorinio vientisumo, ir jos tiesioginė parama teroristų kariniams daliniams kelia grėsmę ne tik Ukrainos ir jos kaimyninių šalių, bet ir Europos Sąjungos (ES) ir NATO valstybių narių saugumui ir stabilumui Europoje“, - teigiama dokumente.

Baltijos valstybių parlamentarai kreipėsi į ES ir NATO politinius lyderius, ES ir NATO valstybių narių parlamentus bei visą tarptautinę bendruomenę ir ragina imtis skubių veiksmų, siekiant sustabdyti Rusijos agresiją prieš Ukrainą ir užtikrinti Ukrainos teritorinį vientisumą ir visų ES ir NATO valstybių narių saugumą.

„Raginame 2014 m. rugpjūčio 30 d. vyksiančiame Europos Vadovų Tarybos susitikime ir 2014 m. rugsėjo 4–5 d. vyksiančiame NATO aukščiausiojo lygio susitikime pareikalauti nedelsiant išvesti Rusijos Federacijos ginkluotąsias pajėgas iš Ukrainos teritorijos ir priimti sprendimus dėl tolesnių veiksmų, įskaitant karinio bendradarbiavimo su Ukraina stiprinimą ir platesnių ekonominių ir politinių sankcijų Rusijos Federacijai taikymą“, - rašoma pareiškime.

Jame pabrėžta kiekvienos suverenios valstybės teisė ir laisvė spręsti dėl savo ateities, pasirinkti užsienio politikos kryptį ir priimti sprendimus dėl stojimo į tarptautines organizacijas ir aljansus be jokio išorės spaudimo.


Šiame straipsnyje: Baltijos šalyskarinis bendradarbiavimassankcijosRusijakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Naujienos iš karo mūsų kaimynystėje: Rytų Ukrainos rusai gana sėkmingai kontraatakavo Lvovo berniukų pajėgas, priartėdami prie svarbaus Mariupolio uosto. Apsupti 7000 Lvovo berniukų. Viena iš Lvovo berniukų grupuočių, Transkarpatinis batalijonas, jau grįžo namo į Vakarų Ukrainą. Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.

Jonis

Jonis portretas
Gausit per snapa !

RUSAS

RUSAS portretas
Dar vienas apsimyzes runkelis nori musti rusus Kijevo zydai norejo pamusti rusus-gavo i snukius ir dar kaip gavo Ir dar kaip gaus Greitai begs i vilniu sleptis nuo savo liaudes Taip kad runkeliam geriau nekisti savo snukiu kur ju niekas nepraso
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių