Baltijos šalys bendrai koordinuos veiksmus dėl grėsmių viešajai tvarkai ir saugumui

  • Teksto dydis:

Trijų Baltijos valstybių vidaus reikalų ministrai sutarė steigti bendrą komitetą, kuris koordinuos vidaus saugumo ir viešosios tvarkos klausimus.

Tai numatantį susitarimą antradienį Rygoje su Latvijos vidaus reikalų ministru Rihardu Kozlovskiu pasirašė Lietuvos vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas. Trečiadienį jis susitarimą planuoja pasirašyti ir Taline su Estijos vidaus ir regionų ministru Hanno Pevkuru.

„Mes ką tik, prieš valandą pasirašėme Latvijoje - tai yra trijų šalių bendradarbiavimas dėl viešojo ir vidaus saugumo, kad būtų apjungtos visų trijų valstybių turimos pajėgos į vieną vietą, jei kažkurioje valstybėje atsiras kažkokia bėda“, -BNS telefonu iš Rygos sakė D.A.Barakauskas.

Pasak ministro, bendras ekspertų komitetas „reaguotų į visas grėsmes, ne tik iš Rusijos“.

Kaip BNS sakė ministro patarėjas viešiesiems ryšiams Valdas Kaminskas, sutartimi numatoma, jog ekspertų komitetas koordinuos institucijų, atsakingų už viešąją tvarką ir vidaus saugumą šalyse, veiksmus.

Taip pat numatoma, kad per dvi savaites kiekviena šalis turės nominuoti atstovus, deleguojamus į koordinacinį komitetą ir kad ekspertai paeiliui susitikinės visose trijose Baltijos valstybėse.

Anot V.Kaminsko, pačioje sutartyje nėra numatyta nei komiteto valdymo struktūra, nei kitos detalės - apie jas bus kalbamasi jau pasirašius sutartį, tuomet ji bus „įvelkama į konkretesnį rūbą“.

Susitarimai pasirašomi Baltijos šalyse augant nerimui dėl galimų Rusijos provokacijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių