Baltijos šalių prezidentai susitiks su B. Obama

  • Teksto dydis:

Lietuvos, Latvijos ir Estijos prezidentai penktadienį Vašingtone susitiks su Jungtinių Valstijų vadovu Baracku Obama (Baraku Obama).

Prezidentės Dalios Grybauskaitės spaudos tarnyba pranešė, kad per susitikimą didžiausias dėmesys bus skiriamas energetinio saugumo klausimams, ekonominiam bendradarbiavimui bei santykiams su Rytų partnerystės šalimis ir Rusija.

Prezidentai taip pat aptars geopolitinius pokyčius ir regiono saugumui grėsmę keliančius procesus. Po susitikimo ketinama paskelbti bendrą Lietuvos, Latvijos, Estijos ir JAV prezidentų pareiškimą.

Baltuosiuose rūmuose taip pat bus kalbama apie ekonominį bendradarbiavimą ir Europos Sąjungos derybas su JAV dėl Transatlantinės prekybos sutarties, pranešė Prezidentūra.

Susitikime Vašingtone taip pat dalyvaus Latvijos prezidentas Andris Berzinis ir Estijos prezidentas Toomas Hendrikas Ilvesas (Tomas Henrikas Ilvesas).

Tai bus pirmas prezidentės D.Grybauskaitės vizitas Baltuosiuose rūmuose.

2008 metais Vašingtone įvyko tuometinių Lietuvos ir JAV prezidentų Valdo Adamkaus ir George W.Busho (Džordžo V.Bušo) susitikimas.

Šį mėnesį B.Obama atšaukė planus rugsėjį Maskvoje susitikti su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu. B.Obama planuoja dalyvauti G-20 ekonomikos viršūnių susitikime Sankt Peterburge, bet prieš tai dar apsilankys Švedijoje.

Šių metų antrąjį pusmetį Lietuva pirmininkauja ES Tarybai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kiaušiniais - į "Tauragės radiją"

Kiaušiniais - į "Tauragės radiją" portretas
TAURAGĖS VALDŽIOS PAREIGŪNAI, VALSTYBĖS TARNAUTOJAI, INICIJAVĘ IR ĮVYKDĘ ORGANIZUOTAS NUSIKALSTAMĄSIAS VEIKAS, NUO BAUDŽIAMOSIOS ATSAKOMYBĖS SLEPIASI UŽ TEISĖJŲ IR PROKURORŲ KORUMPUOTŲ SPRENDIMŲ (pagrindas Klaipėdos apygardos prokuratūros 2010 m. kovo 20 d. nutarimas, Klaipėdos apygardos teismo sprendimas civ. b. Nr. 2A-816-159/2005, Lietuvos aukščiausiojo teismo nutartis civ. b. Nr.3K-3-142/2006, Lietuvos Respublikos Seimo kontrolierių išvados Nr. 4D-2006/5-273-1026;-1027): Viktoras KOVŠOVAS - Tauragės meras (Vyriausybės atstovas) A BEIŠYS - apskrities viršininkas (mero patarėjas) P PETROŠIUS - Tauragės meras Sigitas KANCEVYČIUS - Tarybos narys (bibliotekos direktorius P. s. Teisingai pasielgė šviet skyr vedėjas Šteimantas kad atsisakė kalbėtis su radijo laidoje sėdinčiu bibliotekos dir Sigitu Kancevyčiumi -valdžioje dirbančių nusikaltėlių. Google užrašykite Tauragės žinios 2013 m. rugpjūčio 30 d., paspauskite ant Aktualijos ir rasite Kiaušiniais į Tauragės radiją
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių