Baltijos jūroje – Lietuvos, Latvijos ir Vokietijos karinių laivų pratybos

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Baltijos jūroje Lietuvos teritoriniuose vandenyse ir išskirtinėje ekonominėje zonoje šią savaitę vyks kasmetinės Baltijos šalių karinių laivų junginio (BALTRON) pratybos „BALTRON Squadron Exercise 17/2“.

Šiose pratybose dalyvauja Lietuvos, Latvijos ir Vokietijos kariniai vienetai, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Lietuvos karinėms jūrų pajėgoms atstovauja  štabo ir aprūpinimo laivas „Jotvingis“, priešmininiai laivai „Sūduvis“ ir „Kuršis“, patruliniai laivai „Aukštaitis“ ir „Sėlis“, paieškos ir gelbėjimo laivas „Šakiai“ ir uosto kateris, taip pat Karinių jūrų pajėgų Povandeninių veiksmų komanda.

Latvijos karinėms jūrų pajėgoms atstovauja aprūpinimo laivas „Varonis“ ir priešmininis laivas „Rusins“. Vokietijos kariniam laivynui – priešmininis laivas „Pegnitz“.

Tarptautinėms pratyboms vadovauja Lietuvos karinių jūrų pajėgų karo laivų flotilės vadas komandoras Tomas Skurdenis.

Pratybų jūrinės fazės metu nuo antradienio iki penktadienio Baltijos jūroje bus tobulinami laivų įgulų įgūdžiai: laivų manevravimas, ryšių procedūros, atliekami artileriniai šaudymai ir gynyba nuo antvandeninių taikinių, paieškos ir gelbėjimo mokymai, taip pat gynybos nuo asimetrinės grėsmės mokymai. Priešmininiai laivai atliks minų medžiojimo procedūras.


Šiame straipsnyje: BALTRONkarinės pratybos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vaidas Jeckevičius

Vaidas Jeckevičius portretas
Žurnaliste, kas čia per nuotrauka?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių