Baltarusijos viceministras: Astravo AE incidentus lėmė darbo taisyklių nepaisymas

  • Teksto dydis:

Vienas Baltarusijos energetikos ministerijos vadovų patvirtino, jog netoli Lietuvos sienos statomoje Astravo atominėje elektrinėje (AE) šiemet įvykusius incidentus lėmė darbo saugos bei kitų taisyklių nesilaikymas.

„Iš viso buvo trys incidentai. Per pirmąjį incidentą krito pagalbinių patalpų stogo klojinio konstrukcijos. Tai buvo statybininkų darbo brokas, viskas sutvarkyta“, – spaudos konferencijoje po trečiadienį pasibaigusių Lietuvos ir Baltarusijos ekspertų susitikimų dėl Astravo AE sakė Baltarusijos energetikos viceministras Michailas Michadiukas, kurį cituoja agentūra „Interfax“.

Pasak jo, pirmojo reaktoriaus korpuso incidento priežastis – krovinių perkėlimo taisyklių nesilaikymas: „Baltarusija nusprendė reaktoriaus korpusą pakeisti, Rusija tam neprieštaravo“.

„Dar vienas atvejis – nelaimingas atsitikimas, kai žuvo Rusijos statybos įmonės darbuotojas. Tai buvo grubus darbo saugumo taisyklių pažeidimas – nebuvo tinkamai įtvirtintas keliamas balionas“, – sakė viceministras.

Incidentus oficialusis Minskas pradžioje neigė arba jų nepatvirtino, o oficialiai apie juos buvo pranešta tik po kurio laiko, pasklidus informacijai žiniasklaidoje arba Lietuvai pateikus notą.

Lietuva kritikuoja Baltarusiją, kad statant jėgainę, nesilaikoma saugumo standartų bei tarptautinių aplinkosaugos reikalavimų. Minskas šiuos priekaištus atmeta kaip nepagrįstus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių